Menu
'Het zijn momenteel geweldige tijden'

'Het zijn momenteel geweldige tijden'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is dat Tessel Middag.

Het zijn momenteel geweldige tijden. Met Ajax staan we aan kop van de BeNe League en met Oranje hebben we ons gisteravond voor het eerst in de geschiedenis geplaatst voor het WK. Een historische prestatie. De ontlading was dan ook erg groot. We hebben er een mooi feestje van gemaakt.

Uiteindelijk hebben we dikverdiend afgerekend met Italië. In de heenwedstrijd waren we al de betere ploeg, maar bleven we steken op 1-1. In dat duel speelde ik negentig minuten mee. Hoewel de trainer zei tevreden over mij te zijn, moest ik gisteravond op de bank plaatsnemen. Anouk Dekker kwam terug van een schorsing en zij speelt eigenlijk altijd. Ik had er daarom niet op gerekend in de basis te starten.

Een wedstrijd op de bank volgen is spannender dan in het veld, omdat je niets kunt doen. Toch heb ik geen moment gedacht dat we het niet zouden redden. We kwamen snel met 2-0 voor en waren opnieuw de betere partij. Door een ongelukkig eigen doelpunt werd het nog wel even spannend. Omdat zij nog tweemaal moesten scoren, heb ik niet getwijfeld aan een goede afloop. We hebben de wedstrijd goed uitgespeeld.

Het is voor het Nederlandse vrouwenvoetbal enorm belangrijk dat we ons hebben geplaatst voor het WK. Anders hadden we twee jaar in onze ontwikkeling stilgestaan. Nu kunnen we doorgaan op de ingeslagen weg. We kunnen gewoon heel goed voetballen. Daar moeten we ons op blijven focussen. Na het teleurstellende laatste EK willen we ons op het WK goed presenteren. Ik acht ons daartoe zeker in staat. Ik denk dat wij net onder de absolute wereldtop zitten. Het is onze doelstelling om de stap naar de top te zetten.

Het was mooi om te zien dat er bij aankomst op Schiphol veel media-aandacht was. Dat geeft aan dat we toch wel iets hebben losgemaakt. Nu gaat de focus weer volledig op Ajax. Dat zal even wennen zijn, want het was een heel bijzondere trip. De sfeer bij Oranje was top en we zijn een echt team geworden. Wat dat betreft zie ik het WK met veel vertrouwen tegemoet.
Nog twee wedstrijden met Ajax en dan is het winterstop. Het is belangrijk dat we die allebei winnen en goed doorkomen. Het zou een prima bekroning van een nu al mooi jaar zijn.Meld je aan voor de Ajax Nieuwsbrief via onderstaande link

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief