Menu
HETT-toernooi: Onvergetelijke ervaring

HETT-toernooi: Onvergetelijke ervaring

Ajax F1 heeft afgelopen woensdag de tweede editie van het HETT-toernooi 2014 als winnaar afgesloten. Veel kinderen hebben zowel vorige als deze week genoten van een mooie en sportieve dag op Sportpark de Toekomst. Dat het voor veel kinderen een onvergetelijke ervaring is, blijkt wel uit de woorden van Timothy Strok (Ajax F1) en Malik Trustfull (Ajax C2), die destijds met hun amateurclub meededen aan het toernooi en nu in de jeugdopleiding van Ajax spelen.

Timothy speelde vorig jaar rond deze tijd nog bij D.V.C. Buiksloot. Dit is een van de verenigingen waarmee Ajax samenwerkt en die dus uitgenodigd werd op het HETT-toernooi. Zijn gevoel vooraf was duidelijk: ,,Ik had er vooral heel veel zin in. We hadden ook een leuk team.’’ Het team strandde uiteindelijk in de kwartfinale, maar voor Timothy eindigde het verhaal van die dag daar niet. Hij werd, tot zijn eigen verrassing en blijdschap, door de aanwezige scouts verkozen tot Speler van het Toernooi. Een mooie beker en een foto met Joël Veltman waren een mooie beloning voor zijn prestaties die dag.

Voor Malik was het HETT-toernooi alweer wat langer geleden. Hij herinnert het zich echter nog als de dag van gisteren. ,,Ik speelde toen nog bij FC VVC uit Nieuw-Vennep. Vooraf was ik wel gespannen, maar vond het ook wel heel leuk. Het is toch de eerste keer dat je bij Ajax, de grootste club van Nederland, mag komen spelen. Daar droom je als klein jochie van.’’ Het toernooi zelf verliep voor Malik verder positief. Hij scoorde meerdere keren, waaronder de winnende treffer tegen Sporting Almere. In dat team zei iedereen dat hij naar Ajax zou gaan. Zij wisten in ieder geval meer dan Malik zelf: ,,Ik had geen idee.’’

Speler van het Toernooi 2013 Timothy Strok op de foto met Joël Veltman. Speler van het Toernooi 2013 Timothy Strok op de foto met Joël Veltman.

Het toernooi van woensdag werd door de F1 van Ajax (met Timothy, die vooraf al had aangegeven 'voor de toernooiwinst te gaan', in de gelederen) gewonnen. In de finale werd BFC met 1-0 verslagen. Daarvoor had de ploeg al drie heuse Amsterdamse derby’s gewonnen. 4-1 tegen Zeeburgia (⅛-finale), 2-0 tegen AFC (¼-finale) en 4-1 tegen Buiksloot (½-finale). Tot Keeper van het Toernooi werd Noud Hofmans van S.V. Hoofddorp verkozen. De prijs van Speler van het Toernooi ging naar Don Angelo Konadu van A.V.V. Zeeburgia.

Zowel Timothy als Malik zijn na het HETT-toernooi bij Ajax terecht gekomen. Beiden stonden al wel op het lijstje van de scouts en hadden al eerder een uitnodiging gehad, maar voor hen allebei was het toernooi een unieke ervaring. Ook dit jaar zal die ervaring door veel jongens gedeeld worden. Dat is de echte beloning van het jaarlijkse HETT-toernooi.

Tekst: Ajax.nl/Lars van IJzendoorn
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst