Menu
HETT-toernooien op de Toekomst

HETT-toernooien op de Toekomst

Op woensdag 26 oktober en woensdag 2 november staat Ajax-sportcomplex de Toekomst in het het teken van het HETT-toernooi. De allerjongste F'jes (eerstejaars F) trappen de 26e af. Een week later is het de beurt aan de tweedejaars F-pupillen.

De HETT-toernooien bieden ieder jaar weer een mooi spektakel op de Toekomst. De naam van het evenement verwijst naar de amateurverenigingen uit de Hoofdklasse, Eerste klasse, Tweede klasse en Topklasse waarmee Ajax een samenwerkingsverband onderhoudt.

De allerkleinste voetballertjes geven woensdag tussen 14:00 en 19:00 uur acte de presence op het Ajax-terrein. Op de eerste toernooidag verschijnen 24 amateurverenigingen op de Toekomst. Ajax zelf doet mee met een regioteam; dit team bestaat uit talenten die zijn gescout tijdens de 'Talentendagen op locatie'. Deze Talentendagen werden eerder georganiseerd bij Fortuna Wormerveer, Almere City FC en VVC.

Een week later verschijnen maar liefst 48 verenigingen aan de aftrap. Op deze toernooidag vaardigt Ajax zijn eigen F-pupillenteam af.

Het toernooischema voor de eerste toernooidag op 26 oktober is bekendgemaakt. Zie hieronder het complete speelschema

Bij slechte weersomstandigheden kan het evenement die dag worden afgelast. Op 26 oktober en op 2 november is rond 10:00 uur op de website van Ajax te zien of het toernooi die dag doorgaat.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst