Menu
HFC Haarlem failliet verklaard

HFC Haarlem failliet verklaard

HFC Haarlem is maandag failliet verklaard. De 120-jarige club uit de hoofdstad van Noord-Holland is per direct uit de competitie genomen. Ajax had op technisch gebied een samenwerking met Haarlem.

Haarlem is er niet in geslaagd een investeerder te vinden die de schulden van de club wilde overnemen. De Roodbroeken vroege enkele weken geleden al surseance van betaling aan. De nummer laatst van de eerste divisie kwam in de problemen toen de bouw van een nieuw stadion definitief niet doorging. Het uitduel van afgelopen vrijdag tegen Excelsior (3-0 nederlaag) blijkt nu uiteindelijk de laatste wedstrijd van Haarlem in het betaald voetbal te zijn geweest.

De afgelopen tijd werden verschillende reddingsacties op touw gezet. Ook werd er begin december een benefietavond in het stadion van Haarlem georganiseerd met duels tussen HFC Haarlem en Jong Ajax en Oud Haarlem – Lucky Ajax.

Op technisch gebied onderhield Ajax een samenwerkingsverband met Haarlem, dat onlangs nog werd geïntensiveerd. Zo trainde Haarlem enkele keren op de Toekomst en werden de Ajacieden Timothy van der Meulen, Sergio Padt, Javier Martina, Tayfun Candan, Tom Overtoom en Edgar Manucharyan tijdelijk naar Haarlem overgeheveld. Ook twee leden van technische staf, Hennie Spijkerman en Rob Witschge, waren afkomstig van Ajax.

Cock Jol, die als projectmanager de contacten met Haarlem onderhield, reageert namens Ajax op het treurige bericht uit Haarlem: ,,We vinden het heel erg voor de mensen uit Haarlem en omgeving die zich met hun ziel en zaligheid voor de club hebben ingezet. Voor Ajax is het sportief gezien vervelend. We hadden nog vijf spelers bij Haarlem in de A-selectie en twee mensen in de staf. Concreet betekent het dat Ajax voor Hennie Spijkerman en Rob Witschge op zoek gaat naar passend werk. De spelers worden weer overgeschreven naar Ajax en trainen later deze week weer mee met Jong Ajax."

Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst
Tekst: Ajax.nl

Het stadion van HFC Haarlem aan de Haarlemse Jan Gijzenkade. Het stadion van HFC Haarlem aan de Haarlemse Jan Gijzenkade.