Menu
HHC Hardenberg hoopt op nieuwe ‘happening’

HHC Hardenberg hoopt op nieuwe ‘happening’

HHC Hardenberg en Ajax troffen elkaar in de voorbereiding op het afgelopen seizoen ook al. De Hardenbergers presenteerden zichzelf als een taaie opponent. Ajax won uiteindelijk, moeizaam, met 1-5. Vanavond kruist de hoofdklasser vanaf 19.30 uur opnieuw de sportieve degens met de Amsterdammers. Voorzitter Rob Kaptein blikt vooruit én terug op ‘zijn’ wedstrijden tegen Ajax.

De in 2005 gespeelde editie van HHC Hardenberg tegen Ajax was in 2005 de afscheidswedstrijd van Kaptein. Sindsdien gaat de 39-jarige door het leven als voorzitter van de trotse hoofdklasser. Kaptein begon zijn carrière bij de Hardenbergers. Via Germanicus en de bvo Emmen keerde hij weer terug in Hardenberg. Na zes seizoenen in het vlaggenschip werd een punt gezet achter de carrière. Kaptein werd uitgezwaaid met een wedstrijd tegen de ploeg van toenmalig trainer Danny Blind. Opvallend genoeg organiseerde hij zijn afscheidswedstrijd deels zelf.
,,Ik wilde een leuke afscheidswedstrijd’’, kijkt Kaptein terug op de bijzondere wedstrijd. ,,Je moet toch wat, als je er mee stopt? En als je afscheid mag nemen tegen Ajax, is dat natuurlijk mooi. Het werd trouwens een fantastische happening, voor de hele club.’’
Ook voor Stefan Buitenhuis was het treffen met Ajax memorabel. De veldspeler zwaaide niet af, maar presteerde het om binnen een week tweemaal te scoren tegen de Amsterdammers. Eerst in het tenue van WHC. Later diezelfde week in het oranje en zwart van de Hardenberg Heemse Combinatie. Buitenhuis bracht HHC uit een vrije trap zelf aan de leiding. De voorsprong bleef meer dan een helft lang gehandhaafd. ,,Toen ik vijf minuten na de rust werd gewisseld, stonden we nog steeds met 1-0 voor’’, herinnert Kaptein zich nog goed. ,,Bijzonder toch, om met een voorsprong tegen Ajax af te zwaaien?’’
Voor ruim vierduizend toeschouwers op het sportpark De Boshoek –HHC Hardenberg-Ajax is ook vanavond uitverkocht- kwam Ajax toch nog langszij. Mede dankzij de eerste treffer van Markus Rosenberg bleef een sensatie uit. Tomás Galásek, Nicolae Mitea, Nigel de Jong en Daniel de Ridder produceerden de overige Ajax-goals.
Wat betreft de voorbereiding op dit duel is, vergeleken met afgelopen jaar, weinig veranderd. Het draaiboek uit 2005 blijkt een jaar later nog prima bruikbaar. En of hij nu in het veld staat, of langs de kant; ook voor Kaptein zelf is het niet echt anders. Beweert de preses en oud-doelman in elk geval zelf.
,,Net als afgelopen jaar leef je met de totale organisatie toe naar een wedstrijd als deze. Iedereen levert zijn eigen bijdrages.’’ De oefenwedstrijd is zelfs meer dan een pure clubaangelegenheid. HHC-Ajax gaat de hele gemeente Hardenberg aan, stelt Kaptein niet zonder trots. ,,Daarom gaan we voor deze wedstrijd ook op zoek naar de grootste Ajax-fan in onze gemeente. Bovendien begeleiden enkele geselecteerden de spelers het veld op. En dat zijn geen leden van onze club. We hebben bewust gekozen voor kinderen en buurtbewoners met een beperking.’’
Het is de Hardenbergse manier om het algemene belang aan te geven van de wedstrijd. Net als afgelopen jaar moet het duel ook dit keer weer een happening worden. Een voetbalfeestje voor iedereen.