Menu
Hiddink roept drie Ajacieden op

Hiddink roept drie Ajacieden op

Bondscoach Guus Hiddink heeft drie Ajacieden opgenomen in zijn definitieve selectie voor de EK kwalificatiewedstrijden tegen Kazachstan en IJsland: Jasper Cillessen, Joël Veltman en Davy Klaassen.

Oranje speelt op vrijdag 10 oktober in de Amsterdam ArenA tegen Kazachstan. Drie dagen later staat in Reykjavik het duel met IJsland op het programma. Na de nederlaag tegen Tsjechië zal Oranje erop gebrand zijn de twee duels winnend af te sluiten. Beide wedstrijden beginnen om 20:45 uur.

Anwar El Ghazi, Ruben Ligeon en Mickey van der Hart (verhuurd aan Go Ahead Eagles) zijn door bondscoach Adrie Koster geselecteerd voor de belangrijke play-off wedstrijden tegen Portugal. In deze confrontatie moet kwalificatie voor het EK 2015 in Tsjechië worden afgedwongen. Voor El Ghazi is het de eerste keer dat hij bij de definitieve selectie zit van Jong Oranje. De ploeg speelt op donderdag 9 oktober eerst in Alkmaar een thuisduel. Op dinsdag 14 oktober volgt de return in Portugal.

Maar er komen natuurlijk ook buitenlandse Ajacieden in actie. Niklas Moisander speelt met Finland uit bij Griekenland (11 oktober) en thius tegen Roemenië (14 oktober). Lasse Schöne en Nicolai Boilesen zijn door Morten Olsen opgeroepen voor Denemarken uit te komen tegen Albanië (uitwedstrijd op 11 oktober) en Portugal (14 oktober). Thulani Serero mag met Zuid-Afrika een tweeluik spelen tegen Congo (11 oktober uit en 14 oktober thuis). Kolbeinn Sigthórsson zal met IJsland spelen bij Letland en natuurlijk tegen Nederland. Arek Milik treft met Polen Duitsland en Schotland (ook 11 en 14 oktober). Lucas Andersen zal met Denemarken onder de 21 jaar twee keer aantreden tegen IJsland onder 21.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst