Menu
'Hier doe je het voor als trainer'

'Hier doe je het voor als trainer'

Frank de Boer heet voor aanvang van de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund alle supporters welkom met een column in het officiële programmaboekje Ajax Kick Off. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA bij onze derde, en wat ons betreft niet de laatste, thuiswedstrijd in de UEFA Champions League, Ajax - Borussia Dortmund.

Ik heb ontzettend veel zin in deze avond. Het is voor ons een cruciale wedstrijd en dat is iets om enorm naar uit te kijken. Avondwedstrijden in een vol stadion, waar veel op het spel staat en waar voor je gevoel de hele wereld meekijkt. Fantastisch; daar doe je het voor als voetballer. Maar ook als trainer. En ook als supporter. Ik denk dat iedereen heeft uitgekeken naar deze avond.

Zeker toen de uitwedstrijd in Manchester was afgelopen en duidelijk was dat het enorm spannend is gebleven in onze veelbesproken poule. Kijkend naar de prestaties van onze tegenstander van vanavond, blijf ik zeggen dat het een van de favorieten is voor de eindoverwinning van dit toernooi. Ze hebben een fantastische selectie en de coach heeft het, dit seizoen met name met internationale wedstrijden, prima voor elkaar.

Overwinteren in Europa. We blijven het herhalen. Dat was de doelstelling afgelopen zomer. Dat is ook na de zware loting de doelstelling gebleven. Critici dachten dat wij het lachertje van de poule zouden worden en met nul punten eruit zouden vliegen. Maar nu staan we derde in de poule met vier punten uit vier wedstrijden. Dat is mooi maar absoluut niet toereikend om de doelstelling te halen.

Ik ben realistisch genoeg om te weten dat we het toernooi niet zullen winnen, maar ik heb altijd benadrukt dat we door gewoon ons eigen spel te spelen, punten zouden pakken. Dat mislukte tegen Real Madrid. Maar dat lukte uit en thuis tegen Manchester City wel. En dat lukte helaas nét niet in de uitwedstrijd tegen Borussia.

Om het niet op de zware uitwedstrijd in Madrid aan te laten komen, moeten we dus vanavond een belangrijke stap in de goede richting zetten. In Dortmund hebben we laten zien dat er mogelijkheden zijn tegen deze club, dat zal vanavond niet anders zijn. Als we de kansen benutten, dan kunnen we ervoor zorgen dat we ook na de winter nog Europees spelen. Iedereen is daarvan doordrongen. Wat mij betreft kan de wedstrijd beginnen.

Heel veel plezier vanavond bij Ajax - Borussia Dortmund!

Frank de Boer
Trainer/Coach