Menu
'Hier heb ik maanden naar toe gewerkt'

'Hier heb ik maanden naar toe gewerkt'

Gregory van der Wiel maakt zondag na vier maanden afwezigheid zijn rentree in de basisopstelling van Ajax. De rechtsback stond lange tijd aan de kant met een liesblessure, maar is inmiddels weer helemaal fit om te spelen. Na zijn succesvolle invalbeurt tegen sc Heerenveen is de 29-voudig international klaar voor een hele wedstrijd. ,,Ik kijk uit naar zondag.”

Toen het bord met nummer 2 in de 64e minuut omhoog ging, beleefde Van der Wiel (24) woensdagavond een mooi moment. Na maanden revalidatie kon hij eindelijk zijn rentree in Ajax 1 maken. Met een 0-5 tussenstand op het scorebord kon hij met een goed gevoel het laatste halfuur meedoen tegen Heerenveen. ,,Ik had maanden naar dat moment toegewerkt. Toen ik eenmaal weer in het veld stond gaf dat een heerlijk gevoel.”

Ook na afloop bleef dat heerlijke gevoel op twee manieren nog een tijdje hangen. ,,Allereerst was er natuurlijk de voldoening dat ik weer minuten had gemaakt. Een wedstrijd vergt toch een heel ander soort inspanning dan een training. Dat valt niet na te bootsen.” Ook de bijna nachtelijke busrit van Friesland naar Amsterdam verliep in een opperbeste stemming. ,,Als je na zo’n geweldig resultaat nog een heel stuk moet rijden, voelt de afstand toch net iets minder ver. Het was een leuke rit met veel lachende gezichten om me heen. Alles zat mee die avond.”

Tegen sc Heerenveen maakte Gregory van der Wiel afgelopen woensdag zijn langverwachte rentree. Tegen sc Heerenveen maakte Gregory van der Wiel afgelopen woensdag zijn langverwachte rentree.

Met twee thuisduels tegen clubs uit het ‘rechterrijtje’ voor de boeg waakt coach Frank de Boer voor euforie en onderschatting. Gregory van der Wiel is momenteel wel de laatste die op scherp gezet hoeft te worden door zijn trainer. ,,Ik ben sowieso enorm scherp. Zeker omdat ik lang niet heb gespeeld wil ik zondag meer dan honderd procent geven. Natuurlijk ben ik in mijn achterhoofd ook met het kampioenschap bezig, dat is immers het doel waar we met elkaar naar streven. Maar het belangrijkste is dat we eerst onze wedstrijden winnen. En daar heb ik alle vertrouwen in. Als team zijn we heel erg op de goede weg. Iedereen is professioneel genoeg om nu niet meer te verslappen. Daarom moeten we thuis tegen De Graafschap gewoon een goede wedstrijd kunnen neerzetten.”

En als er onbewust al iets van onderschatting over de nummer 17 van de Eredivisie zou zijn, dan is dat volgens Van der Wiel na donderdagavond bij iedereen weg. ,,Tegen FC Utrecht heeft De Graafschap laten zien dat ze toch wel aardig kunnen voetballen. Je wint natuurlijk niet zomaar met 3-0. We moeten niet te gemakkelijk denken over wedstrijden tegen degradatiekandidaten. In het verleden hebben we het vaak genoeg lastig gehad tegen laag geklasseerde ploegen. We moeten gewoon van de eerste minuut gefocust zijn en uitstralen dat we een duidelijk doel voor ogen hebben.”

Ajax - De Graafschap begint zondag om 14:30 uur.

Tekst: Ajax.nl/Daan Germans
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst