Menu
'Hij is de stille kracht, ik ben de prater'

'Hij is de stille kracht, ik ben de prater'

De tijd vliegt en ik sluit de maand februari af met mijn laatste blog. Ik vond het écht leuk om jullie mee te nemen in mijn leven en jullie te laten zien wat mij nog meer bezighoudt buiten het voetbal. Ik was trouwens ook heel positief verrast door al jullie leuke reacties.


Iedere maand houdt een Ajacied een blog bij voor Ajax.nl. Zij schrijven over hun leven en het reilen en zeilen rondom Ajax. Max Wöber is deze maand onze blogger.


Februari zit erop en de lente mag van iedereen nu wel komen. We willen knallen en een ijzersterk voorbeeld zijn voor elkaar en voor anderen. Dat is belangrijk voor ons als team, maar ook voor de jongere jongens die hier rondlopen. Volgens mij heeft iedereen iemand nodig om tegenop te kijken, toch?

Als kind kon ik me ook optrekken aan volwassen spelers. Xabi Alonso was altijd mijn grote voorbeeld. Hij was de god van de crosspass. Prachtig om hem te zien spelen. Hij was écht een groot voorbeeld op voetbalgebied.

'We zijn rationele denkers'

Wat betreft karakter is mijn vader mijn held. Mijn vader is een enorm intelligente man die zich niets aantrekt van wat anderen doen of vinden. Hij is authentiek en trouw aan zichzelf. Dat zijn heel mooie eigenschappen die ik ook graag zou bezitten.

Mijn vader en ik zijn - ondanks onze verschillende karakters - heel close. We vullen elkaar aan. Hij is de stille kracht, ik ben de prater. Hij is soms wat brommerig, ik ben enthousiast en out going. We zijn rationele denkers, allebei op onze eigen manier.

#Ostern # Family #niceday

Een bericht gedeeld door Max Wöber (@max_woeber5) op

Ik hoop dat ik ook ooit een heldenrol mag vervullen, op welke manier ook. Dat zou zou natuurlijk prachtig zijn. Maar hé, ik maak me geen illusies. Om zo’n status te bereiken, moet er nog een hoop gebeuren.

'Nooit tevreden zijn'

Toen Matthew McConaughey in 2014 een Oscar won, zei hij in zijn speech: 'Mijn held ben ik zelf over 10 jaar.' Dat is wat mij betreft de beste manier om naar jezelf en je ambities te kijken. Nooit tevreden zijn. Waar ik ben over 10 jaar? Dan ben ik 30 en hoop ik nog te voetballen. En anders ben ik wellicht bezig met een carrière als trainer of ben ik aan een studie begonnen. Een gezin zou ik tegen die tijd ook graag willen en een hond lijkt me ook wel wat.

'Te gek dat jullie er altijd zijn'

En nu we het deze week over helden hebben gehad, wil ik jullie, lezers en supporters ook even bedanken. Want ook jullie zijn clubhelden.

Te gek dat jullie er altijd zijn, dank voor jullie support en steun.

Tot snel!   

Lees ook Max' vorige blog: 'Qua romantiek ben ik een middenmoter'

Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst