Menu
Hinnen trotse kunstenaar Ajax-geschenk

Hinnen trotse kunstenaar Ajax-geschenk

Alex Hinnen kreeg maandagochtend uit handen van Ajax-voorzitter John Jaakke een exemplaar van het Ajax-geschenk uitgereikt. En dat was niet zomaar, want de kunstenaar is verantwoordelijk voor het ontwerp dat op de schaal staat afgebeeld.

Alex is geboren met een handicap en werkt al enkele jaren als kunstenaar. Hij maakt niet alleen schilderijen, maar decoreert ook keramiek. Ajax wilde voor dit seizoen een origineel relatiegeschenk en kwam terecht bij Alex en zijn collega's van Galerie Amsterdam. De kunstenaars die Ajax een warm hart toedragen, werd gevraagd een ontwerp te maken voor op een schaal. De creatie van Alex is uiteindelijk gekozen voor op het geschenk.

Deze bijzondere gebeurtenis moest natuurlijk gevierd worden. John Jaakke, voorzitter van Ajax, wilde maar wat graag een origineel exemplaar aan de ontwerper overhandigen. In galerie Amsterdam, in de Amsterdamse Pijp, overhandigde Jaakke tijdens een feestelijke bijeenkomst de schaal en wees op het feit dat de schaal door heel Europa zal zijn te vinden. ,,In Rome, in Londen, overal waar Ajax gaat voetballen, zal deze schaal als cadeau worden overhandigd."

Na de overhandiging was het feest in de galerie. Alle aanwezigen werden getrakteerd op taart, waarna alsnog werd overgegaan tot de orde van de dag.

Meer informatie over galerie Amsterdam >>