Menu
Historie lonkt voor De Boer

Historie lonkt voor De Boer

Als Ajax zondag bij De Graafschap beslag legt op de landstitel, dan is het voor Frank de Boer ook bijzonder. De Ajax-trainer is dan de eerste coach uit de historie van de Eredivisie die in zijn eerste zes seizoenen vijf keer kampioen wordt.

De Boer is al de eerste die zowel als speler en als trainer minstens vier Nederlandse landstitels veroverde. Een nieuwe titel zou de tiende in zijn prijzenkast woden.

Hiddink
Bij het vorige kampioenschap van Ajax in 2014, kwam De Boer al op gelijke hoogte met Louis van Gaal en Rinus Michels, die vier keer als coach Nederlands kampioen werden. Guus Hiddink voert het rijtje aan met zes landstitels.

Davy Klaassen, Jasper Cillessen, Ricardo van Rhijn en Thulani Serero kunnen hun vierde landstitel met Ajax veroveren. Lasse Schöne kwam in Amsterdam tot een titel minder, maar werd even vaak kampioen. Hij was met De Graafschap ook een keer de beste van de Jupiler League. Van de eerste landstitel onder De Boer staat Nicolai Boilesen als enige selectielid nog onder contract bij Ajax, maar de Deen is al het hele seizoen uit de gratie.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst