Menu
'Historisch' Clubnieuws 5

'Historisch' Clubnieuws 5

Binnenkort ploft Clubnieuws 5 op de mat waarin een aantal historische momenten aandacht krijgen en veel successen in de staart van het afgelopen seizoen.

Ruim 30 jaar geleden startte Ajax een zaterdagafdeling met één elftal dat begon op het laagst mogelijk niveau. Dit seizoen komt de Zaterdag 1 uit op het hoogst mogelijke niveau: de Topklasse! Trainer Bart Logchies vertelt hoe hij dit ervaart.

Door het bereiken van de Topklasse komt Ajax in het nationale voetbal op alle fronten uit in de hoogste afdelingen, historisch een hoogtepunt.

Ook de Ajax Vrouwen van Ed Engelkes schreven historie met het veroveren van de KNVB beker. De trainer vertelt in dit clubnieuws hoe hij terugkijkt op het seizoen.

Uitgebreid aan bod komt Marco Ruitenbeek, trainer van de Zaterdag 3, het team dat het presteert in zes jaar tijd vijf keer de titel binnen te halen. Wat is zijn geheim? "Ajax DNA".

Andere successen? De A1 en C1 werden landskampioen en de E2 werd 'gewoon' kampioen. Mooie momenten voor trainers, spelers en begeleiding.

Wat komt verder onder andere nog aan bod? De eerste en enige degradatie van Ajax, precies 100 jaar geleden, het afzwaaien van pedicure/masseur Rob Koster, de Ajax Foundation op Curaçao, omroepster Ankie de Groot in ‘Wie is wie’, de columns van Menno Pot en David Endt en nog veel meer.

Clubnieuws 5 verschijnt rond 17 juli.

Tijn Middendorp
Eindredacteur

Ed Engelkes Ed Engelkes


Bart Logchies Bart Logchies