Menu

Hoe brengt Ajax de zomer door?

Traditiegetrouw speelt Ajax tijdens de voorbereiding in de maand juli een aantal wedstrijden tegen nationale amateurteams. Dat is deze zomer niet anders. Zes clubs krijgen de Amsterdamse profs op bezoek, waarvan Quick'20 de hoogstspelende is en SV Vaassen de laagstspelende.

De vakantie van de Ajacieden eindigt op zondag 1 juli. De maandag erna moeten de mannen zich weer melden in de Arena omdat de eerste training op het programma staat.

Na een serie midweekse trainingen staat de eerste oefenwedstrijd gepland op zaterdag 7 juli. Ajax reist af naar Oldebroek waar eersteklasser VV Owios wacht. De 75-jarige zaterdagclub eindigde dit seizoen op een zevende plaats in de eerste klasse.

Theole uit Tiel is op dinsdag 10 juli gastheer voor de ploeg van trainer Co Adriaanse. Theole is een zondag derdeklasser, die afgelopen jaargang op een mooie tweede plaats in de competitie eindigde.

Op de Franse nationale feestdag 14 juli speelt Ajax in Hoogeveen bij de plaatselijke voetbalclub. Hoogeveen heeft teams op zaterdag en zondag. De zondagafdeling vierde dit seizoen het kampioenschap in de eerste klasse.

Twee dagen na dat duel, maandag 16 juli, vertrekt de selectie naar het trainingskamp in De Lutte. Vanaf het jaarlijkse verblijf op de Veluwe worden nog drie oefenduels gespeeld.

Dinsdag 17 juli wacht namelijk hoofdklasser Quick'20 uit Oldenzaal, op papier de zwaarste sparringspartner. Op donderdag 19 juli staat vierdeklasser SV Vaassen op het programma. De laatste wedstrijd uit de serie is op zaterdag 21 juli. Dan speelt Ajax in Huissen tegen RKHVV. Deze zondag eersteklasser eindigde afgelopen seizoen als zesde.

Na terugkeer in Amsterdam op diezelfde zaterdag is de volgende wedstrijd die in het Amsterdam Tournament. Deelnemers zijn naast Ajax, Champions League-finalist Valencia, UEFA Cup winnaar Liverpool en AC Milan.