Menu

Hoe kan ik bij Ajax spelen?

Bij Ajax kun je je niet uit eigen initiatief inschrijven zoals bij een amateurvereniging. Aanvragen voor een proeftraining kunnen wij helaas ook niet honoreren. (Zaterdagamateurs kunnen zich uiteraard wel hiervoor opgeven.) Een mogelijk talent voor de opleiding bij ons wordt eerst beoordeeld door onze trainers en/of scouts tijdens (competitie)wedstrijden, toernooien, of Ajax talentendagen.

De jaarlijkse Ajax Talentendagen vinden plaats in de krokusvakantie, meestal eind februari of begin maart. Dit behelst het spelen van een wedstrijd op het Ajax sportcomplex De Toekomst onder de ogen van Ajax-trainers en -scouts. De oudsten spelen in die week meestal op maandag, de jongsten op vrijdag.

Je kunt je hiervoor inschrijven van medio december t/m de derde week van januari als je bent geboren tussen 1 januari 1992 en 31 december 1995 (E-, F-junior) en niet verder dan zo'n 60 km van Amsterdam woont. Inschrijfformulieren zijn in die periode verkrijgbaar bij elk filiaal van de ABN Amro binnen dit gebied en in het restaurant van De
Toekomst.

De oudere jeugd (B, C en D) kan alleen via de scouting bij Ajax komen. Als je gelooft in jezelf als voetballer, dan doe je er dus goed aan bij een amateurclub te (blijven) spelen. De echte, grote talenten die bij een bepaalde club passen worden te gelegener tijd vast wel ontdekt. Wij wensen je in deze natuurlijk heel veel succes!

Als je verder weg woont dan een uur met de auto of de trein wordt het wel heel moeilijk om bij Ajax te spelen. De reistijd voor de trainingen, competitiewedstrijden en toernooien is dan erg lang; dit brengt een grotere kans met zich op vertragingen/files en het daardoor missen van de betreffende activiteit. Daar komt bij dat er weinig tijd over blijft voor het maken van huiswerk. Het slagen voor school vindt Ajax tenslotte net zo belangrijk!