Menu

Hoe meer driehoekjes, hoe meer punten

In een heerlijk zonnetje trainden de Ajacieden donderdagochtend voor de eerste keer die dag. Rondo's en een partijvorm waren de belangrijkste oefeningen.

Na een uitgebreide warming-up werd de groep verdeeld in drieën. Dat leverde het aantal op van zes spelers per groepje, want Pasanen en Sikora lieten zich niet zien op het veld. De Fin werkte binnen een eigen programma af omdat hij wat grieperig was, Sikora had na de training van woensdagmiddag last van zijn rechterknie. Ook O'Brien trainde binnen en Heitinga begon apart met Wormhoudt.

Ruud Krol maakte het zichzelf makkelijk bij het blauwe groepje. ,,De jonkies in het midden", koos hij de spelers die als 'lummel' moesten starten. Keurig stapten Sneijder en De Jong in het ontstane cirkeltje. Het baltempo was hoog tijdens de rondo en de gezichten stonden serieus. Op het gelaat van Jelle van Damme verscheen af en toe een zuur lachje. ,,Amai!", klonk het als hij de bal per ongeluk verspeelde.

In de partijvorm speelden twee ploegen tegen elkaar en was de derde de neutrale ploeg. Dat wil zeggen dat als bijvoorbeeld geel in balbezit is, de neutrale ploeg bij geel hoort. Elke keer dat een succesvolle combinatie werd gemaakt tussen de ploeg in balbezit en de neutralen, leverde dat punten op. ,,Hoe meer driehoekjes, hoe meer punten!", riep Krol tegen de Ajacieden. Ook in deze oefening lag het tempo hoog. Vooral Zlatan Ibrahimovic liet mooie acties zien en was haast niet van de bal te krijgen. Sonck toonde een dag eerder al zijn sprongkracht, deze ochtend liet hij zien over een behoorlijke snelheid te beschikken. 'Team oranje' bleek volgens de telling van Koeman winnaar te zijn. Nadat de winnaars elkaar gefeliciteerd hadden en van de rest een applaus ontvingen, voegde René Wormhoudt zich weer bij het geheel voor de cooling-down. Om 14.45 uur mag iedereen nog een keer.