Menu
Hoe werkt een live-uitzending?

Hoe werkt een live-uitzending?

Tijdens het trainingskamp in De Lutte verzorgt Ajax TV iedere dag een live-uitzending. Abonnees met een Exclusive-account kunnen daardoor rechtstreeks de verrichtingen van Ajax in De Lutte volgen. Naast live oefenwedstrijden en trainingen zijn er deze week ook twee live interviews. Jasper Cillessen had dinsdag de primeur. Vrijdag volgt Frank de Boer.

Als eerste club in Nederland zond Ajax TV dinsdag een live-interview met een speler uit. Via een zogenaamde WMT-zender (Wireless Mouse Trap System) werd het vraaggesprek met Jasper Cillessen vanuit het spelershotel in De Lutte op de website van Ajax gezet. Ook tijdens de eerste training bij SV De Lutte zorgde de zender ervoor dat supporters van Ajax thuis geen moment hoefden te missen.

De WMT-zender bestaat uit acht verschillende sim-kaarten die het signaal vanaf de camera versturen. De mate van bereik is daardoor gelijk aan een 3G-verbinding op een mobiele telefoon. Met als verschil dat het signaal vele malen sterker is. Net als mobiel internet kan het echter wel eens gebeuren dat de verbinding korte tijd wegvalt. Dit verklaart dat een live-uitzending op Ajax TV wel eens kan haperen. Het alternatief is een satellietverbinding, maar qua kosten is dit voorlopig alleen weggelegd voor televisiezenders.

De training werd maandag live uitgezonden. Links op het cameraplatform de WMT-zender. De training werd maandag live uitgezonden. Links op het cameraplatform de WMT-zender.

De mogelijkheden met een WMT-zender verbeteren zich echter steeds meer. Met name vanuit Amsterdam is de dekking dermate goed dat live-uitzendingen vanaf sportcomplex de Toekomst in theorie altijd vloeiend zouden moeten lopen. In De Lutte kan dit soms net even anders zijn omdat het Overijsselse dorp vlak bij de Duitse grens ligt. Desondanks stelt Ajax TV alles in het werk om dagelijks een goede live-uitzending te verzorgen voor abonnees met een Exclusive-account.

Gezien het telkens groeiende abonnee-aantal blijkt dat er onder Ajax-supporters veel interesse is in live-registraties van oefenwedstrijden, trainingen en interviews op locatie. Ajax zal dit seizoen dan ook steeds meer live-uitzendingen gaan verzorgen.

Neem nu een Exclusive-account van Ajax TV en mis niets van de voorbereiding. Via onderstaande link kan je een abonnement voor een maand, kwartaal of jaar afsluiten.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Wordt abonnee en mis niets van de voorbereiding!