Menu
Hoesen kroont zich tot pannakoning

Hoesen kroont zich tot pannakoning

Na afloop van de training snelden donderdagochtend drie verdedigers en een spits als een haas naar de camera van Ajax TV. Danny Hoesen had tijdens de training Joël Veltman met een onvervalste panna het bos ingestuurd. Zijn collega-verdedigers wilden dat moment wel even terugzien. En een glunderende Hoesen kon het ook niet vaak genoeg voorgeschoteld krijgen.

Hoesen was de hele oefening, waarin de aanvallers om de beurt hun directe tegenstander moesten uitschakelen en op doel moesten afronden, al op zoek naar de panna. Bij Veltman lukte het. En dat wilden zijn collega-verdedigers, die de acties van Hoesen hadden afgeslagen, nog wel eens op camera terugzien.

De training stond volledig in het teken van de aanstaande topper tegen PSV. Trainer Frank de Boer zocht naar de juiste formatie en heeft met de oefensessies op donderdagmiddag en vrijdagochtend (allebei besloten) nog twee meetmomenten om tot de elf beste te komen.

Danny Hoesen wil zijn panna even terugzien. Danny Hoesen wil zijn panna even terugzien.

Deze ochtend hamerde de trainer op de defensie. De gedreven oefenmeester legde het spel stil als het niet goed genoeg was en hamerde op het dichthouden van de verdediging. In de wetenschap dat zaterdagavond de behendige - en erop los scorende PSV-aanval - naar de ArenA komt, kan de laatste linie zich geen foutjes permitteren.

Aan de andere kant moeten de aanvallers van Ajax ook vlijmscherp zijn, want het is zaak te winnen van PSV. Alleen bij een zege slinkt het gat tussen de ploeg van Dick Advocaat en Ajax naar drie punten. Met de afronding van onder anderen Eriksen, Hoesen en De Jong zat het donderdagochtend wel goed. Ze wisten tijdens de laatste oefening het net regelmatig te vinden. De aanvoerder maakte het mooiste doelpunt, maar hét moment van de ochtend was de panna van Hoesen, al dacht een enkeling daar anders over. ,,Zit er geen wisknop op dat ding?", vroeg de geklopte Veltman zich lachend af.

Donderdagmiddag en vrijdagochtend trainen de Ajacieden nog. Dan moeten ze klaar zijn voor de topper. De wedstrijd tegen PSV is nagenoeg uitverkocht. Je kan nog wel kaarten kopen voor de laatste thuiswedstrijd van het jaar tegen FC Groningen. Het duel tussen Ajax en Groningen wordt op zaterdag 8 december in de Amsterdam ArenA gespeeld.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Naar kaartverkoop

Gedreven zet De Boer de puntjes op de i. Gedreven zet De Boer de puntjes op de i.
Siem de Jong in achtervolging op Daley Blind . Siem de Jong in achtervolging op Daley Blind .
Vermeer ziet zaterdagavond de productiefste voorhoede van dit moment voor zich. Vermeer ziet zaterdagavond de productiefste voorhoede van dit moment voor zich.