Menu
Hoesen scoort voor Jong Oranje

Hoesen scoort voor Jong Oranje

Jong Oranje heeft in de tweede poulewedstrijd op het EK o/21 in Israël Jong Rusland verpulverd. Met de Ajacieden Ricardo van Rhijn en Daley Blind in de basis en Danny Hoesen als scorende invaller werd het liefst 5-1.

Na de 3-2-zege op Jong Duitsland wist Jong Oranje dat het zondagavond een grote stap richting halve finale kon zetten. Dan zou er een goed resultaat moeten worden geboekt tegen Jong Rusland dat de eerste wedstrijd tegen Jong Spanje met 1-0 had verloren.

Bondscoach Cor Pot had niets veranderd aan zijn basisteam ten opzichte van het eerste duel, waarin Jong Oranje in de eerste helft Jong Duitsland van de mat had gespeeld. Dat betekende dat zowel Van Rhijn als Blind weer in de basis stond. De Ajax-backs zagen hoe Georgino Wijnaldum Jong Oranje in de 39e minuut naar een 1-0-voorsprong schoot. Dat was tevens de ruststand.

Al na vijf minuten in de tweede helft moest Jong Rusland met tien man verder na een rode kaart voor Chicherin. Elf minuten daarna verdubbelde Luuk de Jong de score door een fraaie tegendraadse kopbal na een prima voorzet van Marco van Ginkel. Jong Rusland kwam nog terug tot 2-1, maar vier minuten later was de marge weer hersteld door een goal van Ola John die de 3-1 maakte. Negen minuten voor tijd mocht de derde geselecteerde Ajacied invallen. Danny Hoesen stond pas twee minuten in het veld toen hij in de 83e minuut zijn eerste balcontact al tot de 4-1 promoveerde. Leroy Fer zette als invaller zijn handtekening onder het duel. De aanvoerder schoot diep in blessuretijd de 5-1 binnen.

Door de zege gaat Jong Oranje met zes punten uit twee duels aan de leiding. Omdat Jong Spanje ook zijn tweede wedstrijd won (van Jong Duitsland) is zowel Jong Oranje als Jong Spanje geplaatst voor de halve finale. Inzet van de onderlinge wedstrijd tussen de Spanjaarden en de Nederlanders op 12 juni is de eerste plaats in de poule.

Opstelling Jong Oranje: Zoet; Van Rhijn, De Vrij, Martins Indi, Blind; Van Ginkel, Maher (73. Fer), Strootman (77. Clasie); Wijnaldum, Luuk de Jong (81. Hoesen), Ola John.

Tekst: Ajax.nl
Foto: PRO SHOTS/Joep Leenen