Menu

Hoge opbrengst Staatsloterij Show voor VU-Kinderstad

In het kader van het samenwerkingsverband tussen Ajax en de VU-Kinderstad (een onderdeel van de VU-Kinderkliniek), is maandagmiddag een aantal Ajacieden naar het VU-Ziekenhuis gegaan. Daar ontvingen zieke kinderen cadeautjes uit handen van de spelers en kregen zij de kans met hun voetbalhelden op de foto te worden vereeuwigd.

Ajacieden bezochten maandag kinderen in het VU-Ziekenhuis Foto Louis van de Vuurst.

De VU-Kinderstad wordt een warm hart toegedragen door Ajax, dat zijn best doet zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit project. VU-Kinderstad wordt een plek waar de kinderen uit het ziekenhuis even kunnen vergeten dat ze ziek zijn. Ze kunnen er spelen, internetten en zelfs vriendjes uitnodigen om een nachtje te slapen.

Om dit project te steunen stonden Ajax en VU-Kinderstad op pakjesavond centraal in de Staatsloterijshow. Mensen konden voor Fl.1,50 per minuut bellen naar de show om mooie prijzen te winnen. Een van de prijzen was onder andere een lunch met een aantal Ajacieden.

Wamberto met een kadootje voor een jonge patient.

Het geld dat telefonisch werd opgehaald in de televisieshow van dinsdagavond gaat naar de VU-Kinderstad. Er werd alleen al 208.000 gulden opgehaald door het bellen van de mensen thuis. Sinterklaas en speciale gast Louis van Gaal (die tevens lid is van het comité van aanbeveling voor de kinderkliniek) konden het bedrag verdubbelen door het zenuwslopende spel "de spiraal" te winnen. Dit lukte, waarmee het eindbedrag op 416.000 gulden staat.

Lees meer over de samenwerking van Ajax met de VU-Kinderstad.

De VU-Kinderkliniek heeft ook een eigen homepage