Menu
Hoge Raad vernietigt uitspraak

Hoge Raad vernietigt uitspraak

De Hoge Raad heeft op 11 juli voor Ajax ongunstige arresten gewezen met betrekking tot door de belastingdienst eerder aan Ajax in verband met de transfers van Laudrup en Arveladze opgelegde naheffingsaanslagen.

ajax logo carrousel

Aan Ajax zijn twee naheffingsaanslagen loonbelasting opgelegd ten bedrage van in totaal €5,8 miljoen, exclusief naheffingsrente. Dit in verband met de transfers van Michael Laudrup en Shota Arveladze in 1997. De belastinginspecteur is van mening dat Ajax in het kader van deze transfers betalingen heeft gedaan die de club voor fiscale doeleinden had moeten aanmerken als loon. Het Hof Amsterdam heeft op 20 december 2006 het door Ajax ingestelde beroep tegen de naheffingsaanslag 2002 gegrond verklaard.

De Hoge Raad heeft op 11 juli jongstleden het door de Minister van Financiën ingestelde cassatieberoep tegen de uitspraak van het Hof Amsterdam gegrond verklaard en die uitspraak vernietigd. Het Hof Den Haag zal opnieuw dienen te beoordelen of het beroep van Ajax tegen de naheffingsaanslag 2002 gegrond is. Ajax doet eerst nadere mededelingen nadat het Hof Den Haag met een uitspraak komt. De naheffingsaanslagen hebben niet geleid tot een aanpassing van de jaarcijfers.