Menu

Honderdste competitietreffen Tomás Galásek

Tomás Galásek speelt vanavond, mits Ronald Koeman hem opstelt, tegen sc Heerenveen zijn honderdste competitiewedstrijd voor Ajax. De Tsjech debuteerde drieënhalf jaar geleden in het roodwitte tricot tegen Fortuna Sittard. Ajax won die wedstrijd met 5-0.

Op 4 mei 2000 legde Ajax Tomás Galásek vast voor vijf jaar. Hij was de eerste Tsjech in Amsterdamse dienst. De eerste wedstrijd van het seizoen 2000-2001 was tevens de eerste wedstrijd van Tomás Galásek. Trainer Co Adriaanse, die ook voor het eerst in de competitie Ajax onder zijn leiding had, had de middenvelder meegenomen van Willem II. Tijdens het debuut speelden Galásek en zijn teamgenoten fantastisch en werd Fortuna eenvoudig met 5-0 opzij gezet.

Het eerste doelpunt scoorde Galásek een kleine drie weken later, op 9 september. In de ArenA maakte maakte hij het derde doelpunt voor de Amsterdammers. Weer won Ajax, nu was FC Groningen met 3-1 de mindere. In totaal trof Galásek tot nu toe zestien maal het net voor Ajax in de vaderlandse competitie. Tegen AZ op 1 november van vorig jaar scoorde hij voor het laatst.

Galásek won met Ajax in 2002 de landstitel, de beker en de Johan Cruijff Schaal. Hij won het Amsterdam Tournament drie keer: in 2001, 2002 en 2003. Van de 99 competitiewedstrijden die Galásek tot nu toe speelde voor Ajax, won hij er 67, hij verloor er 17 en 15 keer speelde hij gelijk.