Menu
Honderdste zege Frank de Boer

Honderdste zege Frank de Boer

Ajax plaatste zich dankzij de 0-1 overwinning op AZ voor de finale van de KNVB Beker. Voor Frank de Boer was deze overwinning extra speciaal. Ajax won namelijk voor de 100ste keer een officiële wedstrijd onder zijn leiding.

Het tijdperk Frank de Boer begon op 7 december 2010, nadat hij Martin Jol had opgevolgd als Ajax-trainer. Een dag later beleefde Frank de Boer al zijn vuurdoop als eindverantwoordelijke. Ajax moest in een koud San Siro aantreden voor de laatste groepswedstrijd van de UEFA Champions League tegen de Italiaanse grootmacht AC Milan. Dankzij doelpunten van Demy de Zeeuw en Toby Alderweireld won Ajax deze historische wedstrijd met 2-0.

Amper een half jaar later veroverde Ajax onder leiding van Frank de Boer het lang gekoesterde dertigste landskampioenschap. In een allesbeslissend kampioensduel rekende Ajax op 15 mei 2011 met 3-1 af met FC Twente. In aanloop naar de honderdste zege noemde Frank de Boer die overwinning op Twente onlangs de mooiste overwinning van alle honderd. ,,Ga maar na: mijn eerste kampioenschap als coach, de derde ster, mijn verjaardag en een fantastisch sfeer in het stadion. Dat zijn toch wel leuke dingen.”

Ook de daaropvolgende seizoenen kroonde Ajax zich tot landskampioen (2012 en 2013) waardoor Ajax zich tot op de dag van vandaag nog steeds officieel kampioen van Nederland mag noemen.

In de Eredivisie staat Frank de Boer nu op 75 zeges, in de KNVB Beker op 14, in de Champions League op 6, in de Europa League op 4 en in de Johan Cruijff Schaal op 1. De grootste overwinningen onder de Boer boekte Ajax in de Eredivisie. Tegen Heracles Almelo (2012) en Go Ahead Eagles (2013) werd het 6-0. De grootste nederlaag onder de Boer leed Ajax dit seizoen in de UEFA Champions League. In Camp Nou was FC Barcelona met 4-0 te sterk. Met Frank de Boer aan het roer won Ajax tot dusver 3 landstitels op rij en 1 Johan Cruijff Schaal. Dankzij de zege op AZ kan daar op zondag 20 april zijn eerste KNVB Beker aan toegevoegd worden.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Frank de Boer boekte op 8 december 2010 zijn eerste overwinning als Ajax-coach. De zege op AZ is zijn honderdste. Frank de Boer boekte op 8 december 2010 zijn eerste overwinning als Ajax-coach. De zege op AZ is zijn honderdste.