Menu
Honger Schöne niet gestild: 'Concurrentie hoort bij een topclub'

Honger Schöne niet gestild: 'Concurrentie hoort bij een topclub'

Lasse Schöne was zeer ontspannen tijdens de persconferentie voorafgaand aan de return tegen OGC Nice. De Deen werd gevraagd naar de concurrentiestrijd op het middenveld en of hij de hete adem van collega-middenvelder Frenkie de Jong al in zijn nek voelt. Met een gevat antwoord kreeg Schöne niet alleen de lachers op zijn hand, maar werd de 'discussie' ook meteen in de kiem gesmoord.

,,Gelukkig wel ja, dat is ook de bedoeling”, zei Schöne glimlachend, met coach Marcel Keizer aan zijn zijde. ,,We hebben genoeg grote talenten, die vroeg of laat ook het hoogste podium moeten gaan betreden. Concurrentie hoort bij een topclub en maakt ons allemaal beter.”

Lasse Schöne en Marcel Keizer vlak voor de start van de persconferentie.
Lasse Schöne en Marcel Keizer vlak voor de start van de persconferentie.

Hoewel Schöne het talent bij zijn teamgenoten onderschrijft, weigert hij in de hiërarchie voorbijgestreefd te worden. ,,Makkelijk”, reageerde de Deen wederom grijnzend op de vraag of hij het allemaal nog bij kan houden. ,,Ik wil elke week spelen, ook al heb ik grote talenten en grote spelers om me heen. Ik ben hier niet om op de bank te zitten. Ik denk dat ik veel voor het team kan betekenen, zowel binnen als buiten het veld. Dat heb ik wel laten zien.”

Lees ook: 'Dijks fit genoeg voor een invalbeurt'

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst