Menu

Hoofdpijn voor Lobont

Zoals wel vaker op maandagochtend kwam slechts een klein groepje Ajacieden naar buiten voor een training. Een rondo, afronden op doel en twee-tegen-een-situaties waren de ingrediƫnten van de oefensessie. Bogdan Lobont kreeg er hoofdpijn van en verliet voortijdig het veld.

Jerold Promes was een vreemde eend in de bijt in het groepje van zeven. De verdediger van Jong Ajax liep donderdagavond tegen zijn vierde gele kaart aan en is daarom geschorst voor het competitieduel in en tegen Volendam maandagavond. ,,Ik heb gehoord dat ik voor die overtreding ook wel rood had kunnen krijgen, maar zelf vond ik het wel meevallen. De mensen aan de kant zien het misschien wel beter'', verklaarde Promes. ,,Hoe dan ook, vanavond ben ik er niet bij.'' De jongeling trainde daarom met de reserves van de A-selectie en kwam vermoeid van het veld. ,,Het ging wel hoor'', grijnsde hij.

Met wie het ook wel ging was Hatem Trabelsi. De Tunesiƫr liet zich sinds lange tijd weer zien op het trainingsveld voor de ArenA. ,,Het gaat wel weer'', liet de verdediger weten die last had van een liesblessure. Samen met Zdenek Grygera en Jussi Kujala, die ook kampt met een liesblessure, werden zijn flink onder handen genomen door fysiotherapeut Frank van Deursen. Gelukkig voor het trio, hoefden zij niet alleen loopvormen te doen, maar mochten zij ook rustig met een bal aan de slag.

Na de rondo dienden de fitte spelers af te ronden op doel, op verschillende manieren. In het begin werden de twee keepers, Maarten Stekelenburg en Bogdan Lobont, rustig ingeschoten. Later mochten de Ajacieden vol uithalen. Bij een poging dook Lobont naar de linkerhoek van het doel. Hij miste de bal, die op de paal belandde. De bal kaatste echter terug en raakte de Roemeen, die nog gestrekt op de grond lag, vol op zijn achterhoofd. De keeper greep naar zijn kruin en bleef even liggen voordat hij zichzelf in veiligheid bracht naast het doel.

Aangeslagen bleef hij even zitten om na enkele minuten toch weer door te gaan. Zijn kernmerkende katachtige reflexen waren evenwel verdwenen. ,,Kom op, Boggie'', riepen zijn ploeggenoten hem toe. Maar toen Wil Coort hem vroeg of het echt wel ging, schudde Lobont zijn hoofd en verliet daarop het veld. Met zijn handen nog eens over zijn buil wrijvend vertrok hij richting kleedkamers. Om hoofdpijn van te krijgen, zo'n 'afronden-op-doel'-training.