Menu
Hoofdrol Emanuelson bij Nederland B

Hoofdrol Emanuelson bij Nederland B

Urby Emanuelson speelde vrijdagavond een hoofdrol bij Nederland B dat een oefenduel speelde tegen Jong Duitsland. Nederland B won met 0-4.

Urby Emanuelson speelde een hoofdrol in de eerste helft bij Nederland B. Urby Emanuelson speelde een hoofdrol in de eerste helft bij Nederland B.

Drie Ajacieden verschenen aan de aftrap van Nederland B tegen Jong Duitsland. Urby Emanuelson, Kenneth Vermeer en Rob Wielaert, als aanvoerder, zagen hun team in de 22ste minuut via Elia op voorsprong komen, mede door goed voorbereidend werk van Emanuelson. Vijf minuten later prikte Emanuelson de bal keurig naar Van Wolfswinkel, die met een prachtig schot 0-2 op het bord zette. Het werd in de 37ste minuut 0-3 toen een inzet van Amrabat via een Duitse verdediger het doel in ging. Oranje leunde niet achterover en maakte via Elia nog voor rust 0-4.
In de tweede helft keerde Vermeer niet terug; hij werd vervangen door Piet Velthuizen. Maar het aantal Ajacieden in het veld bleef gelijk, want Siem de Jong kwam binnen de lijnen. Nederland B bleef ook in de tweede helft eenvoudig op de been, al werd er niet meer gescoord.
Daley Blind was de enige Ajacied die was opgeroepen voor Oranje onder de 19 jaar, dat oefende tegen Servië. Blind speelde de hele wedstrijd, die door Oranje met 1-4 werd gewonnen. Dinsdag speelt dit team een oefenduel tegen Roemenië in Rosmalen.
Toby Alderweireld speelde voor België U21 de hele wedstrijd tegen Zweden U21. De Belgen wonnen de oefenwedstrijd met 2-1. Dinsdag spelen de Belgische beloften opnieuw tegen dit team.
Darko Bodul kwam als invaller in de 66ste minuut binnen de lijnen voor Kroatië U21 dat oefende tegen Montenegro. Het werd 1-1.