Menu
Hoofdrol Janssen en Eriksen bij gala

Hoofdrol Janssen en Eriksen bij gala

Ajax was maandagavond goed vertegenwoordigd tijdens het Telesport Voetballer van het Jaar Gala. De Amsterdammers zagen dat ploeggenoot Theo Janssen voor zijn verdiensten van vorig seizoen bij FC Twente tot de beste voetballer werd gekroond en Christian Eriksen werd uitgeroepen tot grootste talent.

De twee voetballers van Ajax stonden maandagavond in Studio 21 op het Media Park in Hilversum flink in de schijnwerpers. De ene verdiende de spotlights echter niet als Ajacied, maar als speler van FC Twente. Theo Janssen werd afgelopen seizoen door De Telegraaf verkozen tot Voetballer van het Jaar en liet daarmee Wesley Verhoek (zilveren schoen) en Ruud Vormer (Bronzen Schoen) achter zich.

De kenners riepen Christian Eriksen uit tot Talent van het Jaar. Voor de Ajax-Deen ondertussen een zeer bekende titel. Het voormalige Talent van de Toekomst werd ook in zijn vaderland al diverse malen met de titel Deens Talent van het jaar bekroond. Trainer Frank de Boer reikte de prijs uit aan zijn pupil, die afgelopen zaterdag Ajax tegen Vitesse nog de weg wees met een schitterende treffer.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De hoofdrolspeler Theo Janssen arriveert met zijn partner bij Studio 21. De hoofdrolspeler Theo Janssen arriveert met zijn partner bij Studio 21.
Talent van het Jaar Christian Eriksen Talent van het Jaar Christian Eriksen
Siem de Jong en Derk Boerrigter stappen samen de rode loper op. Siem de Jong en Derk Boerrigter stappen samen de rode loper op.
Kenneth Vermeer en Vurnon Anita hebben vooraf al de grootste lol. Kenneth Vermeer en Vurnon Anita hebben vooraf al de grootste lol.
Theo Janssen kreeg uit handen van Twente-manager Toon Renes de Gouden Schoen. Theo Janssen kreeg uit handen van Twente-manager Toon Renes de Gouden Schoen.
Het nummer `A Number One´ schreef Adje van den Berg speciaal voor FC Twente. Nu zong hij het voor Theo Janssen. Het nummer `A Number One´ schreef Adje van den Berg speciaal voor FC Twente. Nu zong hij het voor Theo Janssen.