Menu
Hoofdrol Suarez, Sneijder belangrijk

Hoofdrol Suarez, Sneijder belangrijk

Voormalig spelers van Ajax zijn over heel Europa uitgewaaid. In de rubriek Over de grens bespreken we iedere maandagochtend de verrichtingen van enkele oud-Ajacieden, met ditmaal aandacht voor een hoofdrol van Luis Suarez en het belangrijke aandeel van Wesley Sneijder in een pikante stadsderby.

Stond hij vorige week ondanks een goal nog in de schaduw van ploeggenoot Neymar, die een vierklapper noteerde, ditmaal waren alle schijnwerpers wél op Luis Suarez gericht. De spits nam de volledige productie in het thuisduel tegel Eibar voor zijn rekening: 3-1. Suarez voerde daarmee zijn seizoenstotaal op naar zeven, waarmee hij gedeeld tweede op de topscorerslijst van de Primera Division staat. Barcelona voert samen met rivaal Real Madrid de ranglijst aan. De Madrilenen beschikken over een beduidend beter doelsaldo. 

Wedstrijden tussen Fenerbahçe en Galatasaray worden altijd op het scherp van de snede gespeeld, en dat was ditmaal niet anders. Het duel eindigde uiteindelijk 1-1, met daarbij een belangrijke rol voor Wesley Sneijder. De Nederlandse spelmaker leverde zes minuten voor tijd de assist bij de gelijkmaker van Adin. Voor Fenerbahçe, dat donderdag Ajax met 1-0 versloeg, had Diego de score geopend. Beide ploegen hebben nu achttien punten, één minder dan Besiktas. De stadgenoot heeft bovendien nog een duel tegoed. 

Soeverein PSG
Zlatan Ibrahimovic was opnieuw op dreef voor Paris Saint-Germain, dat uithaalde tegen Saint-Étienne: 4-1. De Zweed was met een goal en een assist bij de helft van de Parijse productie betrokken. Gregory van der Wiel kreeg voor het eerst sinds ruim een maand weer speeltijd en mocht gelijk de gehele wedstrijd opdraven. Maxwell kwam niet in actie bij de soevereine lijstaanvoerder die inmiddels een voorsprong van zeven punten op runner-up Angers koestert. 

In de Premier League stonden voor oud-Ajacieden prachtige derby's op het programma, maar veel plezier beleefden ze er niet aan. Daley Blind kwam namens Manchester United voor de tweede week op rij niet aan bod. Ditmaal zag hij toe hoe de punten werden gedeeld met Manchester City (0-0). Vurnon Anita mocht in de Wear-Tyne derby wel ruim veertig minuten opdraven, maar werd daar ook niet echt gelukkig van. Newcastle United verloor namelijk met 3-0 van rivaal Sunderland. Anita betrad kort na rust, bij 1-0, het veld. Siem de Jong kwam wederom niet in actie. 

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Pro Shots