Menu
Hoofdtoernooi Youth Indoor start vrijdag

Hoofdtoernooi Youth Indoor start vrijdag

Het deelnemersveld voor het hoofdtoernooi van het Amsterdam Youth Indoor Toernooi is compleet. Nadat afgelopen weekend de kwalificaties zijn gehouden, hebben negen amateurverenigingen zich bij de 'profs' gevoegd. Vrijdag, zaterdag en zondag gaat het hoofdtoernooi van start.

Het is de vierde keer dat het 'Amsterdam Youth Indoor' wordt gehouden in de Amstelhal van Borchland. Ajax presenteert samen met hoofdsponsor van de Toekomst, ABN AMRO, een mooi deelnemersveld met voor het eerst ook een Engelse formatie bij de O10.

Vrijdag
Vrijdag werkt de Onder 9 zijn toernooidag af. In poule A spelen Ajax, Sparta Rotterda, KRC Genk, Volendam, VK Liederkerke en DCG tot 13:30 uur hun wedstrijden, terwijl in poule B Anderlecht, Feyenoord, KAA Gent, Sporting Hasselt, Purmersteijn en KSK Maldegem tegenover elkaar staan. Vanaf 14:00 uur zijn de plaatsingswedstrijden en de halve finales staan om 14:40 uur op het schema. De finale begint om 15:15 uur.

Zaterdag
De zaterdag ziet er ongeveer hetzelfde uit, maar bij de leeftijdsklasse Onder 10 zijn er drie poules. West Ham United springt er in poule C uit. Zij nemen het in de poule op tegen Anderlecht, Sparta Rotterdam, FC Volendam, Victoria en FC Poesele. Ajax strijdt in poule A tegen KAA Gent, FC Groningen, PEC Zwolle, AFC IJburg en V. Beersel-Drogenbos. Poule B bestaat uit Feyenoord, KRC Genk, Club Brugge, Vitesse, RC Hades en Purmersteijn.

Zondag
De jongste talenten sluiten het toernooi zondag vanaf 10:00 uur af. In twee poules strijden de Nederlandse en Belgische jongens om de eer. Poule A zit Ajax bij Sparta Rotterdam, KRC Genk, Pancratius, KVV Bilzerse-Waltwilder VV, Sporting Martinus ingedeeld. Poule B bestaat uit Anderlecht, Feyenoord, KAA Gent, KFC Rubel Boom, Volendam en FC Knokke.

De clubs die zich vanuit het kwalificatietoernooi plaatsen zijn:

O8
1 RKAV Volendam
2 Sporting Martinus
3 Pancratius

09
1 Purmersteijn
2 RKAV Volendam
3 DCG

010
1 Purmersteijn
2 AFC IJburg
3 Victoria

Zie voor het volledige schema het programmaboekje dat je hieronder kunt downloaden.

Programmaboekje Amsterdam Youth Indoor (PDF 3mb )
Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees