Menu
Hoogendijk en Koster verlengen contract

Hoogendijk en Koster verlengen contract

Anouk Hoogendijk (30) en Daphne Koster (35) hebben beiden hun contract bij Ajax met een seizoen verlengd. Koster stond in 2012 aan de wieg van het vrouwenvoetbal bij Ajax. Ook Hoogendijk is met haar vier Ajax-jaren een ervaren speelster in de ploeg van trainer Ed Engelkes. Beide speelsters kijken vooruit.

Hoogendijk: ,,Het voelt heel goed om bij te tekenen. Ik heb een zwaar jaar achter de rug met veel teleurstellingen. Ik ben heel blij dat ik dat volgend seizoen kan rechttrekken. Hopelijk blijf ik fit en kan ik een heel goed seizoen gaan draaien.’’

Ook Koster zette met plezier een krabbel onder haar contractverlenging. ,,Ik mag weer een jaar blijven voetballen bij de mooiste club van Nederland. Dat doe ik met heel veel trots en eer’’, aldus Koster.

Engelkes: ,,Anouk en Daphne zijn de fundamenten waarmee we in 2012 begonnen."
Engelkes: ,,Anouk en Daphne zijn de fundamenten waarmee we in 2012 begonnen."

Twee fundamenten
Ed Engelkes zag zijn ploeg dit jaar weer geen landskampioen worden en naast de beker grijpen. Toch is hij er vol van overtuigd dat het met de ervaren Hoogendijk en Koster volgend jaar wel goed moet komen. ,,Daphne en Anouk zijn de fundamenten waarmee we in 2012 zijn begonnen. Het feit dat ze nog steeds aan boord zijn, is heel geruststellend. Daphne is een geweldige topsportster, heeft veel ervaring en weet balans in de groep te brengen. Anouk heeft een heel andere rol binnen het team en is het cement tussen de stenen. Ze zorgt ervoor dat de boel bij elkaar blijft en is zowel op als buiten het veld van grote waarde’’, besluit Engelkes.

Tekst en foto’s: Ajax.nl