Menu
Hoogendijk vertrekt naar Arsenal

Hoogendijk vertrekt naar Arsenal

Ajax en Arsenal FC hebben overeenstemming bereikt over de transfer van Anouk Hoogendijk. Ook de speelster bereikte overeenstemming met de Engelse club. De transfer is onder voorbehoud van de administratieve afhandeling. Daarna tekent ze een contract dat direct ingaat en een looptijd heeft van een seizoen. De verdedigende middenvelder speelde sinds juli 2012 bij de vrouwenploeg van Ajax.

Hoogendijk werd op 6 mei 1985 geboren in Woerden. De 94-voudig international van het Nederlands vrouwenteam speelde voorheen onder meer voor FC Utrecht en het eveneens Engelse Bristol Academy. Arsenal speelt in maart wedstrijden in de kwartfinale van de UEFA Champions League. Kort daarna begint hun competitie, de FA Women’s Super League.

Hoogendijk: ,,Ik vind het leuk en tegelijkertijd heel spannend. Het was wel een moeilijke beslissing want ik heb het enorm naar mijn zin bij Ajax. Alles is hier perfect geregeld en we hebben een leuk en goed team. Maar ik ben 28 en dit is voor mij een geweldige kans. Afgelopen vrijdag was ik op uitnodiging bij Arsenal in Londen en daarna heb ik de knoop doorgehakt. Toen ik anderhalf jaar geleden naar Ajax ging kwam een wens in vervulling. Maar dit is weer een nieuwe stap in mijn loopbaan.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst