Menu

Hoogtepunt Mendes da Silva pas aan het eind van 2002

Meteen in het nieuwe jaar is er een nieuwe Ajacied bijgekomen. David Mendes da Silva komt over van Sparta en is gehuurd tot het eind van het lopende seizoen. Natuurlijk wil hij niets liever dan een langer contract verdienen bij Ajax.

Hoe vier je Kerst en/of Oud en Nieuw?
,,Kerst vier ik met mijn familie in Rotterdam. De 24ste hebben we kerstdiner, met kalkoen. Op eerste Kerstdag vertrek ik met mijn vriendin naar een huisje van Center Parcs. Oud en Nieuw vier ik weer met mijn familie, weer lekker eten en drinken."

Wat was voor jou het belangrijkste in 2002, sportief en privé?
,,In sportief opzicht is mijn overgang naar Ajax natuurlijk het belangrijkste! 2002 was voor mij een wisselvallig jaar. In het begin van het jaar was ik geblesseerd aan mijn enkel. Met Sparta maakten we een mindere periode door, met Frank Rijkaard als trainer, we degradeerden. In het begin van de competitie deden we het weer goed, maar de laatste paar wedstrijden voor de winterstop hebben we teveel verloren.
Privé is het feit dat ik in juni mijn vriendin leerde kennen de belangrijkste gebeurtenis."

Wat zijn je verwachtingen voor 2003?
,,Ik hoop dat ik een contract kan afdwingen. En natuurlijk hoop ik kampioen te worden met Ajax en misschien in de Champions League te spelen."

Met wie zou je graag champagne willen drinken?
,,Met mijn familie en mijn vriendin."