Menu

Hoogtepunten Groningen-Ajax

Tijdens de wedstrijd houdt Ajax.nl de hoogtepunten live bij op de website. Daarna wordt het wedstrijdverslag gepubliceerd, maar daarin passeert niet elke kans de revue. Wie de hoogtepunten nog eens wil nalezen kan dat hier doen.

1. Ajax trapt af voor de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Het uitvak ziet er mistroostig uit zonder de eigen fans.
2. Sikora wordt heel hard aangepakt door Kurt Elshot die door Haverkort direct in het boekje wordt geschreven: Geel voor de verdediger van FC Groningen. Sikora kan wel verder.
7. Maxwell ontfutselt de bal op middenveld, wordt neergelegd waarna Van der Meyde de vrije trap in de loze ruimte aan de rechterkant plaatst.
13. GOAL! Hoogstrate verspeelt de bal, Mido vangt op, kaatst op Sikora die de vrijlopende Van der Vaart bedient. Met een simpel ogende beweging legt de middenvelder de 0-1 in het net.
17. Van der Vaart lijkt er zijn middag van te willen maken. De Heemskerker slalomt door de defensie en lijkt op weg naar 0-2, maar wordt net voor hij zijn beslissende beweging kan maken gestuit door Florén.
19. Boekweg neemt als eerste Groninger het doel van Maarten Stekelenburg onder vuur. Zijn laaggeschoten inzet gaat net naast.
22. Trabelsi krijgt gele kaart voor overtreding op Ikedia.
26. Elshot krijgt door lankmoedig optreden van de Ajax-defensie een kans om de gelijkmaker te produceren. De Groningen-verdediger ziet de bal na een mooi schot via de onderkant van de lat terug het veld inkomen.
28. Elshot geniet een grote vrijheid op rechts. Maxwell en O´Brien lijken het gevaar niet te zien en heel Ajax lijkt ingedut. Het tempo is tergend laag en gezien het feit dat er geen Ajax-supporters zijn heerst er een vreemde atmosfeer in het stadion.
32. Mido verlaat het veld en Zlatan maakt zijn opwachting. De Egytpenaar ziet er niet geblesseerd uit.
37. Zlatan haalt goed uit, maar Beukenkamp ranselt de bal uit zijn doel.
40. GOAL! Zlatan bedient Sikora die goed voorgeeft en Van der Vaart tikt de bal binnen, 0-2.
43. Van der Vaart gaat voor een onvervalste hattrick maar Beukenkamp heeft niet al te veel moeite met zijn hoge bal.
45. Vrije trap FC Groningen. Broerse, die vaak bewees dat hij het beheerst, schiet over de muur en over het doel.
46. Klein kansje voor Tuhuteru maar Stekelenburg plukt de bal voor diens voeten vandaan.
46. Rust, 0-2. Fluitconcert valt Groningen ten deel


46. Groningen gooit het na rust over een andere boeg. Hoogstrate en Tuhuteru hebben het veld verlaten en Hugo en Drent komen binnen de lijnen. Bij Ajax geen wissels aan het begin van de tweede helft.
50. Van der Meyde is absoluut niet in goede doen. Hij komt geen man voorbij en zijn spelvoortzetting is bedroevend slecht.
51. GOAL! Uitgerekend de slechtste Ajacied van het veld scoort Ajax' derde doelpunt na een fantastische voorzet van Sikora.
59. Van der Meyde stuurt Trabelsi richting achterlijn. De Tunesiër zet voor, maar de bal wordt enigszins van richting veranderd waardoor Zlatan er niets mee kan.
61. Chivu vangt de knie van de instormende Broerse op zijn dijbeen op en blijft liggen. Hij strompelt met Van Dord naar de zijkant waar hij verder wordt opgelapt. De aanvoerder kan snel weer verder.
66. Wissel bij Ajax, Wamberto vervangt Sikora.
67. Ikedia dolt Chivu en Trabelsi, geeft voor op Drent maar O'Brien is een welkome sta-in-de-weg. Drent schiet ook de rebound niet binnen.
73. Wamberto gaat alleen op Beukenkamp af. De Ajacied schiet redelijk goed in, maar de doelman weet er een vuist tegen te krijgen.
75. Ikedia stuurt Bergdølmo het bos in, stuit op Stekelenburg maar de rebound wordt door Hugo ingeschoten. Omdat O'Brien de bal nog van richting verandert is Stekelenburg kansloos, 1-3.
76. Publiek is wakker en Groningen lijkt ook de weg naar voren gevonden te hebben, maar of ze de kracht hebben om uit het zeer diepe dal te klauteren, moet worden betwijfeld. Of het moeten persoonlijke bloopers van de Ajax-verdedigers zijn die Groningen verder in het zadel helpen.
78. Schot Krestev in handen Stekelenburg.
80. Hoewel Zlatan geblesseerd op het veld ligt, denkt geen Ajacied eraan de bal uit te spelen en bouwt rustig aan een volgende aanval.
85. Krestev wordt vervangen door Bronkhorst, vorig seizoen nog zaterdagamateur bij Huizen.
86. Goed schot Van der Meyde, Beukenkamp maakt er corner van. Van der Vaart trapt de hoekschop op het hoofd van Zlatan, maar diens kopbal is zwak.
87. Boukhari maakt zijn competitiedebuut in Ajax 1. Andy van der Meyde verlaat het veld.
88. Paul Matthijs ontvangt een striemend fluitconcert als hij tot Man of the Match wordt gekozen.
90. Scheidsrechter Haverkort maakt een einde aan een oersaaie wedstrijd in het Oosterpark die door Ajax met speels gemak met 1-3 wordt gewonnen.