Menu
Hoop op Dolberg nog niet opgegeven

Hoop op Dolberg nog niet opgegeven

Peter Bosz heeft de hoop om zondag in de Klassieker te kunnen beschikken over Kasper Dolberg nog niet opgegeven. De vooruitzichten lijken niet heel goed, maar Bosz hoopt op een klein wondertje.

,,Het is een blessure waarvan de medische staf zegt dat we 'm van dag tot dag moeten bekijken. Het gaat gelukkig beter, maar nog niet snel genoeg. We hopen dat hij nog een grote slag kan maken", stelde Bosz vrijdag tijdens een persconferentie. Dolberg raakte ruim twee weken geleden tegen zijn landgenoten van FC Kopenhagen geblesseerd

Zaterdag meer duidelijkheid
Een vereiste om tot de wedstrijdselectie te behoren, is dat Dolberg zaterdag intensief meedoet tijdens de afsluitende training. ,,Ik heb één stelregel en die luidt dat ik moet kunnen zien dat een speler fit is. Daarvoor moet je hebben meegetraind. Het is een topwedstrijd. We kunnen het ons niet veroorloven dat een speler na vijf minuten tot de conclusie komt dat het toch niet gaat. Dat geldt ook voor spelers op de bank.”

Belangrijke pion
Dolberg ontbrak in de laatste wedstrijd tegen Excelsior en werd op Woudestein node gemist. ,,Kasper is in heel korte tijd een belangrijke speler geworden. In die zin heb ik 'm er graag zondag bij. Maar ik ga geen uitzondering maken. Nogmaals: een vereiste om te kunnen spelen is dat een speler wel een keer heeft meegetraind."

Bosz gaf desgevraagd toe dat Davy Klaassen als noodverband in de spits geen optie is. ,,Nee, want dan moet ik teveel concessies doen. Het is ook niet besproken.” De namen van David Neres en Justin Kluivert passeerden wel de revue, erkende Bosz.

Wie er daadwerkelijk in de spits gaat spelen, liet de coach in het midden, ook afhankelijk natuurlijk van het herstel van Dolberg. ,,Dat zien jullie zondag. Bovendien wil ik het altijd eerst met mijn spelers bespreken.”

Onder heerlijke temperaturen is #Ajax bezig aan de vrijdagtraining, de voorlaatste richting de Klassieker. 👌 #ajafey pic.twitter.com/inHEum4Evq

— AFC Ajax (@AFCAjax) 31 maart 2017

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst