Menu
'Hopelijk wordt 2017 een jaar met een gouden randje'

'Hopelijk wordt 2017 een jaar met een gouden randje'

Marlous Pieëte is aanvalster bij de Ajax Vrouwen. Eens per maand deelt zij haar ervaringen en die van haar team op de site. Vandaag blikt ze terug op 2016 en kijkt voorzichtig uit naar 2017.

Ook wij hebben nu de laatste wedstrijd van 2016 gespeeld. Afgelopen vrijdag moesten we voor de competitie naar Telstar. Dat was best wel laat in het jaar. Meestal zijn we eerder klaar en heb je tot Kerst nog wel wat meer dagen vrij om voorbereidingen te treffen, maar dit jaar viel Kerst eigenlijk gelijk na de wedstrijd al!

Het was echt aftellen naar de laatste wedstrijd. De vermoeidheid was er ingeslopen, want iedereen is heel druk geweest met werk, school én voetbal. We hadden echt zin in de wedstrijd tegen Telstar, maar keken ook wel uit naar de winterstop.

Spelletjes
Kerstmis heb ik lekker met mijn eigen familie en met mijn schoonfamilie gevierd. Ik houd wel van deze feestdagen. Lekker gezellig! Ik luister met plezier naar alle kerstliedjes op de radio. Met de families hebben we spelletjes gedaan, zijn we uit eten geweest en hebben we gegourmet. Prima dagen geweest dus!

2016
2016 was voor ons team het jaar waarin we het kampioenschap op het laatste moment op doelsaldo weggaven. Dat blijft heel zuur, hoewel we nu natuurlijk alweer een eind op weg zijn in dit seizoen en waarin het heel goed gaat. We zijn dan ook vastbesloten dat we de titel dit jaar echt over de streep gaan trekken. Persoonlijk was het een goed jaar. Mijn vriend en ik hebben een huis gekocht waardoor er vastigheid en rust in mijn leven is gekomen. De afgelopen jaren woonde ik steeds tijdelijk in een appartement en trok ik weer naar het volgende, maar dat is nu voorbij. Ik heb een nieuwe stap gezet in mijn leven.

Dieptepunten
Dieptepunten van het afgelopen jaar zijn de zware blessures van mijn teamgenoten Vita van der Linden en Soraya Verhoeve. Ze hebben kort achter elkaar allebei een kruisbandblessure opgelopen. Ze zijn op het punt in hun carrière dat ontwikkeling cruciaal is en dan gebeurt dit en staan ze heel lang stil. Heel erg sneu. Het is voor Vita en Soraya een voordeel dat ze allebei nog zo jong zijn. Ze hebben nog heel veel jaren voor de boeg. We hadden met elkaar afgesproken dat we tegen Telstar voor de winst zouden gaan voor onze geblesseerde teamgenoten. Gelukkig is dat gelukt! Ik wens ze dan ook heel veel steun toe de komende tijd. Ze moeten weten dat we er altijd voor ze zijn.

Ze zullen jammer genoeg dus ook ontbreken op het trainingskamp in Portugal in januari. Net als vorig jaar zijn we weer een week bij elkaar. Een mooie start van 2017 en ik kijk er erg naar uit. Je kan je tijdens het trainingskamp echt helemaal op het voetbal focussen, zonder dat je werk voor afleiding zorgt. Vorig jaar was het heel geslaagd en hebben we een heel leuke Bonte Avond gehad. Ik zat met de trainer Ed Engelkes, Anouk Hoogendijk en Vita van der Linden in een groepje dat ook karaoke deed. We zijn die week een nog hechter team geworden en dat verwacht ik nu eigenlijk ook weer.

Gouden randje
2017 moet dus ook het jaar van de eerste titel voor de Ajax Vrouwen worden. Met mijn werk gaat het goed en daarin wil ik mij blijven ontwikkelen. Misschien door een opleiding te gaan volgen, maar zeker door cursussen naast mijn werk te doen. Verder heb ik het jaar nog niet uitgestippeld, daar houd ik niet zo van. Ik doe wat ik leuk vind en verder zien we het wel. Ik hoop dat het een gewoon jaar wordt, maar dan wel een met een gouden randje van het kampioenschap!