Menu
Hopen op felicitaties voor en na duel

Hopen op felicitaties voor en na duel

Na de spannende ontknoping op zondag, volgt maandag nog een beslissingsduel. Jong Ajax staat een punt los van concurrent Jong Sparta en is bij winst op Jong Twente kampioen van de Beloftencompetitie. Dan krijgt Nathaniel Will als aanvoerder de schaal in zijn handen gedrukt. ,,Ik heb er wel een goed gevoel bij", blikt de linksback vooruit.

Dat Jong Ajax het kampioenschap nu met nog een ronde te gaan in eigen hand heeft, komt voor Will niet als een verrassing. Toch stonden de Amsterdammers vorige week nog twee punten achter op Sparta. ,,Je weet dat in de Beloftencompetitie veel punten worden verspeeld. Gezien het programma dat Jong Sparta had, móesten ze eigenlijk wel ergens nog punten laten liggen."

En zo geschiedde afgelopen dinsdag toen de Rotterdammers in Groningen met 1-0 kopje onder gingen, waardoor Jong Ajax maandag van (uitgerekend) Jong Twente moet winnen, zodat Will de tweede titel op rij kan binnenhalen. ,,Dat wordt nog een zware wedstrijd. Twente heeft ook goede jeugd en je moet zien wie er van het eerste meedoen..."

Ook bij Jong Ajax is het wekelijks de vraag wie er van de eerste selectie aanschuift binnen het team. ,,Maar de laatste tijd spelen we wel geregeld met dezelfde jongens van het eerste. Het kan zijn dat ze een week niet meedoen, maar de volgende week zijn ze er dan weer."

Nathaniel Will in actie tegen Jong Graafschap. Nathaniel Will in actie tegen Jong Graafschap.

Zelf heeft de 21-jarige Will, die bij Ajax een aflopend contract heeft, de 'mazzel' dat hij er bijna altijd bij is. ,,Ik denk dat ik van de jongens die officieel bij Jong Ajax horen, de meeste wedstrijden heb gespeeld. Daar komt natuurlijk ook geluk bij kijken. Ik was altijd rechtsback, maar op twee of drie duels na, heb ik linksback gestaan. Dat ik zo vaak speel, komt natuurlijk omdat er niet zoveel backs zijn en omdat Atouba geblesseerd is. Dat is heel lullig voor hem, maar een geluk voor mij."

Als klap op de vuurpijl draagt Will ook nog eens de aanvoerdersband. In het begin rouleerde de band. De trainers wilden iemand van Jong Ajax als aanvoerder hebben en omdat die linksbackpositie niet wordt ingevuld door iemand die in Ajax 1 niet speelt, kom ik bijna altijd aan spelen toe."

Wat er volgend seizoen met hem gebeurt, weet Will nog niet. ,,Mijn contract loopt af en het is nog niet duidelijk wat er komt. Ik weet dat een aantal clubs mij volgt. Maar eerst maandag maar eens kampioen worden. Dat ik als aanvoerder de schaal als eerste krijg, daar heb ik nog niet bij stil gestaan. Maar ik doe het niet alleen; we hebben er met het hele team hard voor gewerkt."

Het is nog afwachten wie maandag vooraf de felicitaties krijgt. Schudt Twente Ajax de hand vanwege het behaalde kampioenschap in de Eredivisie of gebeurt het andersom? ,,Ik denk dat Twente een zware opdracht heeft. NAC-uit is lastig en ze staan bovendien onder grote druk..." Dus als het aan Will ligt, krijgt hij zowel voor als na de wedstrijd de felicitaties voor een behaalde titel!

Jong Ajax - Jong FC Twente begint maandag om 18.30 uur op Sportcomplex de Toekomst.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst