Menu

Hopen op ommekeer in Tilburg

De wedstrijden volgen elkaar deze week in hoog tempo op. Nadat Ajax vorige week NEC met een kleine zege versloeg en woensdag in Israël een harde nederlaag leed, moet het aangeslagen team zondag tegen Willem II bewijzen dat het beter kan. Scheidsrechter is Jan Wegereef en het duel begint al om 12.30 uur.

,,Wanneer we zondag winnen, kan dat het keerpunt betekenen, is mijn ervaring", sprak Mauro Rosales vrijdagmiddag na de stadiontraining als voorbereiding op het duel tegen Willem II. En zo denkt niet alleen de nieuwste Ajacied erover. Zo denkt iedereen rond het elftal, want trainer Ronald Koeman gaf het na de deceptie in Tel-Aviv ook aan dat een goed resultaat en een goede wedstrijd zomaar de vorm kunnen laten terugkeren.

De trouwe fans hopen uiteraard van harte mee dat die omslag in Tilburg wordt gemaakt. Op historische feiten zal het ook zomaar kunnen. Vorig seizoen won Ajax bij Willem II met 5-2 en een jaar eerder zorgden de Amsterdammers zelfs voor een prachtige start na de winterstop door met 6-0 uit te halen.

Maar Willem II is niet zo maar te verslaan. In eigen huis verloor de equipe van Robert Maaskant die op de ranglijst maar een punt achter Ajax staat, alleen van Feyenoord en de andere vier competitiewedstrijden en een bekerduel werden allemaal gewonnen. De punten laten de Tilburgers vooral buitenshuis liggen. Van AZ werd verloren en tegen FC Twente en De Graafschap speelde Willem II gelijk. In dat laatste duel waren de goals van de tricolores echter van een hoog schoonheidsgehalte. Vooral die van Martijn Reuser zal hoog scoren bij goal van het jaar.

De oud-Ajacied is een van de vier spelers in de beide selecties van zondag die bij zowel Ajax als Willem II heeft gevoetbald. Kevin Bobson en Michel Kreek aan de kant van Willem II zijn de andere oud-Ajacieden en Tomás Galásek zette zijn eerste Nederlandse voetbalstappen bij Willem II. Het is niet waarschijnlijk dat de Tsjech bij de selectie zit. Trainer Ronald Koeman hoopte dat het niet nodig zal zijn hem in te zetten, waardoor Galásek helemaal fit kan worden voor de Klassieker Ajax - Feyenoord, volgende week zondag in de Amsterdam ArenA.

Willem II zelf haalt op de officiële website het feit aan dat de maand november historisch gezien niet de beste periode van het seizoen is voor de club. Laten we hopen dat ze die traditie in ere houden en dat Ajax zich kan herstellen van de recente slechte beurt die het elftal in Ramat Gan tegen Maccabi Tel-Aviv maakte.

Uitslagen laatste 5 edities:
03-10-1999 3-6 (1-3)
05-11-2000 0-1 (0-1)
03-02-2002 1-3 (1-0)
02-02-2003 0-6 (0-3)
16-05-2004 2-5 (1-1)

Laatste winst Willem II: 25 april 1999 (3-1).