Menu
Hopen op rentree voor winterstop

Hopen op rentree voor winterstop

Maarten Stekelenburg is er vanavond niet bij als Ajax het opneemt tegen Aston Villa. Hij herstelt van een schouderblessure. Hij denkt dat zijn ploeg het goed zal doen tegen de Engelsen en hij hoopt voor de winterstop weer zelf te keepen.

Maarten hoe gaat het met je?

Naar omstandigheden goed. Ik heb mijn mitella nog wel vaak om en ben op de Toekomst bezig met revalideren.

Je bent vorige week geopereerd. Waarom?

Ik had bij bepaalde bewegingen last van mijn schouder. Op een MRI-scan werd schade geconstateerd op twee plekken. We dachten met rust en fysiotherapie te kunnen herstellen, maar na een kleine twee weken zat er te weinig vooruitgang in en is besloten een kijkoperatie te doen.

Wat hebben ze gedaan?

Ik ben geen dokter maar het komt er op neer dat dezelfde schade ook bij de kijkoperatie werd geconstateerd. Door wat weg te halen is de verwachting dat het gewricht en de pees weer goed kan herstellen

Hoe lang gaat het duren?

Dat vragen veel mensen en dat is altijd lastig te zeggen. Ik hoop voor de winterstop nog te kunnen keepen.

Hans Vonk is gehaald omdat ook Dennis Gentenaar geblesseerd is. En Kenneth Vermeer vervangt jou in het doel. Wat vind je daarvan?

Dat Hans terug is vind ik leuk en het is goed voor Ajax. De aanleiding is vervelend zowel voor Dennis als voor mij. Kenneth is een goede keeper, dat wisten we al. En hij doet het nu ook goed. Al doet de uitslag 5-2 anders vermoeden, zelfs in Heerenveen vond ik hem goed. En we hebben thuis toen ik nog keepte al een aantal wedstrijden de nul gehouden, daar is hij zaterdag tegen FC Groningen mee doorgegaan. Dat is goed voor Ajax en zeker ook goed en leuk voor Kenneth.

Vanavond Aston Villa - Ajax. Je zult met gemengde gevoelens kijken.

Ja. Al weet ik natuurlijk al een paar weken dat ik dit zou moeten missen. We hebben relatief weinig Europees gespeeld de afgelopen jaren, en het is zo mooi en goed om mee te maken. Ik hou daarnaast erg van de sfeer van het Engelse voetbal. Dit is een mooie wedstrijd in een mooi stadion. Ik denk dat Ajax in staat is daar een goed resultaat neer te zetten, ik heb er een goed gevoel bij.