Menu
Hopen op vervolg bekersucces

Hopen op vervolg bekersucces

Na de gewonnen bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen wacht de Ajacieden opnieuw een thuiswedstrijd. In de competitie bindt Ajax zondag de strijd aan met Roda JC. Ajax – Roda JC begint om 14.30 uur.

George Ogararu verzorgt een voorzet vanaf rechts, tijdens de laatste editie van Ajax - Roda JC (27 december 2006). De Amsterdammers wonnen het duel met 2-0. George Ogararu verzorgt een voorzet vanaf rechts, tijdens de laatste editie van Ajax - Roda JC (27 december 2006). De Amsterdammers wonnen het duel met 2-0.

De ploeg van Adrie Koster dankte de midweeks gerealiseerde bekerzege op de Friezen (3-1) aan de treffers van John Heitinga, Hedwiges Madruro en Klaas Jan Huntelaar. Twee dagen na het definitieve afscheid van boegbeeld Jaap Stam dwong de Amsterdamse bekerhouder een plaats af in de vierde ronde van het KNVB Bekertoernooi.

Huntelaar schoot dit seizoen ook al (zeer) regelmatig raak in de competitie. De spits deelt de eerste plaats op de topscorerslijst met de Braziliaan Afonso Alves. Tot nu toe scoorden beide aanvallers tien treffers. Tegen Roda JC wacht Huntelaar nieuwe kansen om zijn prominente plaats in het klassement van meest scorende spelers te versterken.

Ajax – Roda JC wordt zondag voor de 35e keer gespeeld in de Eredivisie. Afgelopen seizoen wonnen de Amsterdammers met 2-0 van de ploeg uit Kerkrade. In de Amsterdam ArenA opende Wesley Sneijder na een kwartier spelen de score. Vlak voor de rust verdubbelde Zdenek Grygera de marge. Ajax boekte daarmee voor de 27e keer een overwinning op Roda JC.

De Amsterdammers en de Limburgers troffen elkaar op 23 december 1973 voor de eerste keer in de Eredivisie en op Amsterdamse bodem. De Ajacieden van trainer George Knobel besloten de voetbalmiddag met een zege: 3-0.
Elf jaar later realiseerden de Amsterdammers een recordzege (7-0) op de Roda Juliana Combinatie. In het seizoen 2001-2002 kwamen Ajax en Roda JC voor het laatst een gelijkspel overeen: 1-1. Tot nu toe eindigde Ajax – Roda JC vier keer in een gelijkspel.

Drie keer verlieten de Limburgers de hoofdstad met een overwinning. Voor het laatst gebeurde dit op 29 oktober 1999. Aron Winter hielp ‘zijn’ Ajax die dag nog wel aan een voorsprong. In de laatste twintig minuten van de wedstrijd hielpen Bob Peeters en Mark Luijpers Roda JC alsnog langszij.

Ajax – Roda JC, de laatste vijf keer (Eredivisie)

2006-2007: 2-0
2005-2006: 4-1
2004-2005: 1-0
2003-2004: 4-2
2002-2003: 4-2

Bekijk de wedstrijd Ajax - Roda JC live via Planet Voetbal.
Naar de website van Planet Voetbal >>


Kijk naar de voorbeschouwing van Ajax - Roda JC op Ajax TV.
Klik hier voor de website van Ajax TV >>


Kom naar de wedstrijd Ajax - Roda JC
Kijk hier voor de kaartverkoop >>