Menu

Hossam scoort voor Egypte

Ajacied Ahmed Hossam heeft zaterdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Egypte en Algerije gescoord voor zijn land. Egypte kwam echter niet verder dan een 1-1 gelijkspel waardoor Senegal zich plaatste voor het WK in Japan/Korea. Maar Egypte heeft bij de Fifa een verzoek ingediend om de wedstrijd over te mogen spelen. Spelers van Egypte werden tijdens de uitwedstrijd namelijk bekogeld met flessen en stenen.

Mido, zoals Hossam in de voetbalwereld genoemd wil worden, opende na exact een uur spelen de score voor Egypte. Daarmee was Egypte er nog niet, want er moest met een flink verschil worden gewonnen, wilde het Noordafrikaanse land zich naar het WK spelen.

Groter werd de voorsprong echter niet. Ergo, Algerije kwam zelf acht minuten voor tijd op gelijke hoogte, 1-1.

Maar nu ligt bij de Fifa dus een verzoek tot overspelen. Verdediger Mohamed Emara werd evenals assistent-bondscoach Alaa Nabil geraakt door projectielen. Dat gebeurde terwijl Algerije geen kans meer had op deelname aan het WK-voetbal.

Senegal won zijn duel tegen Namibie met 5-0 en werd groepswinnaar. Door het protest van Egypte is het WK-debuut van Senegal, een ploeg met veel spelers uit de Franse competitie, nog niet geheel zeker. Het land won zaterdag in Dakar voor eigen publiek van Namibi (5-0) en heeft twee punten meer dan Egypte. Senegal kan echter nog achterhaald worden door Egypte als dit land van de FIFA op herhaling mag tegen Algerije.

Afrika is met vijf landen vertegenwoordigd tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea. Tunesie , Zuid-Afrika en Kameroen zijn al zeker van deelname. Senegal wacht nog op een beslissing van de FIFA en Liberia en Nigeria strijden om het laatste toegangsbewijs.