Menu

Houten schepen en ijzeren kerels Bobby

Foto Louis van de Vuurst

Reeds vorig jaar heeft Bobby te kennen gegeven aan het einde van dit seizoen te willen stoppen. Op dat moment was het tijdstip waarop nog ver weg en ga je over tot de orde van de dag, maar vandaag voel ik wel heel erg hoe we hem op het veld zullen missen.

Bobby heeft zich de laatste tien jaar tot hersteltrainer gespecialiseerd en van hem is er geen tweede. Ik zal u uitleggen waarom.

Natuurlijk kunnen andere trainers die oefenstof ook leren en aan spelers overdragen. Bij Bobby komt er echter een dimensie bij die hem zo uniek, onmisbaar en succesvol maakt.

Hij is namelijk een oer-Ajacied in hart en nieren in het kwadraat en wat dat nu eigenlijk betekent kun je alleen maar constateren als je in zijn nabijheid bent en als je hem aan het werk ziet.

Bobby weet het gevoel dat je alles voor je club over moet hebben en dat het fantastisch is daar te mogen spelen tijdens die hersteltrainingen zo goed op zijn spelers over te dragen, dat ze sneller genezen en gemotiveerder dan ooit weer klaar staan.

Datzelfde doet hij bij zijn collega's en alle anderen binnen onze club. En het is geen maniertje. Bobby is Bobby, altijd zichzelf en de blik in zijn ogen verraadt zijn gemoedstoestand.

Die gemoedstoestand is dan ook de barometer van onze club. Bobby's lichaamstaal geeft voortdurend aan dat er wat aan de hand is, of dat het juist goed gaat. Zijn "goeiemorgen voorzitter" zegt me al genoeg.

Het zal moeilijk zijn de club zonder zijn signalen verder te besturen. Bob, je hebt een uitermate belangrijke bijdrage geleverd aan de glorie van onze club en jouw naam zal tot in lengte van jaren in een adem genoemd worden met die van Jack Reynolds en Rinus Michels.

Ik ben er trots op met jou samengewerkt te mogen hebben en denk met heel veel respect en plezier aan die tijd terug en ik dank je namens ons allemaal voor alles wat je voor onze club gedaan en betekend hebt.

Bob, voor jou breken nu rustiger tijden aan en kun je met je lieve vrouw Tilly ook eens van andere dingen gaan genieten.

Toch hoop ik jullie vaak in de Arena en op de Toekomst tegen te komen. Neen, daar ben ik eigenlijk wel van overtuigd.

MICHAEL VAN PRAAG