Menu
Huistra geniet op trainingsveld

Huistra geniet op trainingsveld

Pieter Huistra verliet donderdag als één van de laatste Ajacieden het trainingsveld. De oud-prof geniet van zijn eerste volle werkweek als tijdelijk assistent-trainer van Ajax 1.

Pieter Huistra en Carlo l'Ami aan het einde van de donderdagtraining. Pieter Huistra en Carlo l'Ami aan het einde van de donderdagtraining.

Na afloop van de reguliere training blijft een behoorlijk aantal Ajacieden achter op het veld voor wat extra oefeningen. De keepers gaan aan de zuidkant van het trainingsveld aan de slag met Carlo l’Ami. Een andere groep speelt daar schuin tegenover een fanatiek partijtje voetvolley. Tot die groep behoort ook Pieter Huistra. De oud-prof maakt sinds afgelopen vrijdag officieel deel uit van de technische staf van Ajax. Hij is de tijdelijke vervanger van Rob Witschge, die afgelopen week zijn achillespees scheurde. ,,We hebben afgesproken dat ik voorlopig de taken van Rob waarneem”, zegt Huistra als het voetvolley winnend is afgesloten. ,,Hoe lang dat precies is, weten we nog niet.”
Vurnon Anita achtervolgt Danilo, die donderdag meetrainde met het eerste elftal. Vurnon Anita achtervolgt Danilo, die donderdag meetrainde met het eerste elftal.

Het tijdelijke assistentschap bevalt hem prima. Huistra liep dit seizoen al vaker mee bij Ajax 1, maar nu staat hij weer dagelijks op het veld. ,,Ik vind het heel erg leuk”, zegt hij. ,,Het is natuurlijk wel weer wat drukker. Ik was nog met een paar andere dingen bezig, maar die heb ik even op ‘hold’ gezet.’
Huistra, tot afgelopen zomer in dienst bij Vitesse, beleefde zondag zijn debuutwedstrijd als assistent-trainer van Ajax 1. In Kerkrade wonnen de Amsterdammers met 2-1 van Roda JC. ,,Ik voelde echt weer even die wedstrijdspanning. Dat heb ik de afgelopen tijd ook wel gemist.”
Ajax staat vrijdag weer op het trainingsveld. De oefensessie begint om 11.00 uur en is vrij toegankelijk voor publiek.
Luis Suarez houdt tijdens een partijtje op een klein veld drie collega's bezig. Luis Suarez houdt tijdens een partijtje op een klein veld drie collega's bezig.
Miralem Sulejmani probeert Thomas Vermaelen op het verkeerde been te zetten. Miralem Sulejmani probeert Thomas Vermaelen op het verkeerde been te zetten.
De keepers van Ajax 1 en Jong Ajax trainden donderdag behoorlijk lang door. De keepers van Ajax 1 en Jong Ajax trainden donderdag behoorlijk lang door.
Pieter Huistra, Rasmus Lindgren en Rob Wielaert na de winst in het voetvolley. Pieter Huistra, Rasmus Lindgren en Rob Wielaert na de winst in het voetvolley.