Menu
Huistra neemt kijkje in keuken

Huistra neemt kijkje in keuken

Pieter Huistra loopt deze week mee met de technische staf van Ajax 1. De voormalig international wil zo veel mogelijk ervaring opdoen nu hij even 'in between jobs' is.

Pieter Huistra loopt tot en met vrijdag mee met de technische staf van Ajax 1. Pieter Huistra loopt tot en met vrijdag mee met de technische staf van Ajax 1.

Huistra was de afgelopen seizoenen actief als assistent-trainer bij Vitesse, maar daar liep zijn contract af. ,,De tijd die ik over heb nu ik op zoek ben naar een andere baan, wil ik zo nuttig mogelijk gebruiken. Daarom loop ik nu een week mee met Ajax", zegt Huistra na afloop van de dinsdagtraining. Dat hij terecht is gekomen bij Ajax is overigens geen toeval. Hij deed samen met Marco van Basten de trainerscursus en sindsdien is er altijd contact gebleven tussen de twee voormalige aanvallers. ,,Het is mooi dat ik nu een kijkje in de keuken van Ajax krijg. Het gaat er hier toch weer anders aan toe dan bij andere clubs."

Wat hem het meest is opgevallen tijdens zijn eerste twee dagen Ajax? ,,Het is echt een professionele organisatie", zegt hij. ,,Er lopen heel veel mensen rond het eerste elftal. Dat betekent dat je als hoofdcoach met veel meer zaken bezig bent dan alleen met de training. De moderne trainer is een manager die een heel team moet kunnen aansturen."

Rob Witschge en Pieter Huistra deden tijdens de training mee met de grote partij. Rob Witschge en Pieter Huistra deden tijdens de training mee met de grote partij.

Huistra gaat binnenkort wellicht ook nog meelopen bij een Belgische club. ,,Ik wil daar vooral weer kijken naar de medische staf. Daar moet je als trainer ook veel vanaf weten. En de ontwikkelingen in binnen- en buitenland staan niet stil. Ik wil me gewoon zo breed mogelijk ontwikkelen."

Even terug naar de training van dinsdag. Huistra genoot zichtbaar van het bezig zijn met de spelers. ,,Op het veld staan is toch het mooiste", zegt Huistra, die na afloop van de oefensessie lang napraatte met Javier Martina. ,,Ik was natuurlijk ook buitenspeler", zegt hij. ,,Dan is het leuk om ervaringen uit te wisselen."

Eyong Enoh en Dennis Rommedahl trainden (net als Dennis Gentenaar) apart van de groep. Alle drie herstellen ze van een blessure. Eyong Enoh en Dennis Rommedahl trainden (net als Dennis Gentenaar) apart van de groep. Alle drie herstellen ze van een blessure.