Menu
Huistra volgend seizoen FC Groningen

Huistra volgend seizoen FC Groningen

Pieter Huistra wordt met ingang van het seizoen 2010/2011 de nieuwe hoofdtrainer van FC Groningen. De 42-jarige achtvoudig international tekent een tweejarig contract en volgt komende zomer trainer Ron Jans op, die de club verlaat. Huistra maakt het huidige seizoen bij Jong Ajax af.

Huistra speelde over twee periodes in totaal 28 officiële wedstrijden voor FC Groningen en daarin scoorde de aanvaller drie maal. De huidige trainer van Jong Ajax kwam tijdens zijn spelersloopbaan ook uit voor BV Veendam, FC Twente, Glasgow Rangers (Schotland), Sanfrecce Hiroshima (Japan) en Lierse SK (België). Hij speelde in totaal 397 officiële wedstrijden, waarin hij 71 keer scoorde.

Huistra is sinds dit seizoen trainer van Jong Ajax, nadat hij vorig jaar door toenmalig trainer Marco van Basten bij het eerste elftal was gehaald. Eerder was Huistra drie seizoenen assistent-trainer bij Vitesse. Hij begon zijn trainersloopbaan in 2001 bij de jeugd van FC Groningen. Daarna leidde Huistra drie seizoenen de A1-junioren van Groningen.

Woensdag vertelt Pieter Huistra op Ajax TV over zijn overstap naar FC Groningen

Foto: Ajax.nl