Menu

Huiswerk in de bus

Dinsdagmiddag vertrok de Ajax-selectie naar Hoenderloo om zich voor te bereiden op de wedstrijd van donderdag tegen Apollon Limassol uit Cyprus. Na de ochtendtraining gaf trainer Co Adriaanse in een persconferentie aan wat hem en het team te wachten staat.

"Ten opzichte van de selectie van zaterdag (tegen FC Twente) zijn er wat kleine wijzigingen in de selectie. Trabelsi is er weer bij, zijn schorsing is over. Vierklau is dusdanig geblesseerd dat hij niet beschikbaar is komende donderdag. Hopelijk is hij zondag wel van de partij. En Steven Pienaar gaat mee in plaats van Anthony Obodai", aldus de trainer. Dat betekent dat Ruud Kras, Tim de Cler en Mitchell Pique mee zijn naar de Veluwe.

Assistent-trainer Leo van Veen was afgelopen weekend naar Cyprus afgereisd om Apollon te zien spelen in de Cypriotische Supercup. Van Veen: "Het team heeft een mix van ervaren en jonge spelers, waarvan een paar individueel heel goed zijn. Ze spelen technisch redelijk verzorgd. Vanwege de weersomstandigheden ligt het wedstrijdtempo iets langzamer dan wij gewend zijn. Het niveau is te vergelijken met een goede eerstedivisionist. De wedstrijd tegen Ajax leeft erg onder de Zuideuropeanen. Ajax heeft al eens tegen een team van Cyprus gespeeld (Omonia Nicosia). In Amsterdam won Ajax met 10-0, maar de uitwedstrijd verloren wij met 4-0 en daar zijn ze op Cyprus nog steeds erg trots op."

Adriaanse heeft nog weinig gezien van de Europese opponent. "Ik heb nog weinig gelegenheid gehad om Apollon te bekijken omdat de competitie daar pas is begonnen. Ik heb een videoband van een wedstrijd van ze die vanmiddag in de bus wordt vertoond. Ik zal de buschauffeur vragen in 92 minuten naar Hoenderloo te rijden, zodat de spelers alles kunnen onthouden. Het is dus verboden om te pimpampetten onderweg."

De trainer kan nog niet beschikken over Ikedia, Cruz, Van der Gun, Pasanen, en Galásek. Laatstgenoemde gaat hard vooruit. Hij heeft de looptraining hervat met looptrainer Jambor. Met Van der Meyde en O'Brien gaat het ook goed, maar zij zijn niet afgereisd naar het trainingskamp. Van der Meyde kon op de training vanochtend in principe alles doen. Hij moet nu zorgen dat zijn conditie verbetert. John O'Brien traint eveneens met de groep. Beiden maken waarschijnlijk hun rentree bij Jong Ajax in de bekerwedstrijd tegen Haarlem op 19 september.

Adriaanse: "We gaan nu nadenken over hoe we gaan spelen. Ik verwacht dat we sterker in het veld zijn. De tegenstander zal het accent op de verdediging leggen, dus zullen wij op een breed front moeten aanvallen. Ik kan alleen nu nog niet zeggen hoe we gaan spelen, ik wil eerste de band nog zien. Maar ik verwacht wel dat we de tweede ronde halen, of dat nu met een hoge score of een lage score gebeurt."