Menu
Huldiging 3 of 6 mei op ArenAPark

Huldiging 3 of 6 mei op ArenAPark

Als Ajax landskampioen wordt, dan biedt de gemeente Amsterdam een huldiging aan op het ArenAPark. Dit heeft burgemeester Van der Laan besloten na overleg met de Vijfhoek, Ajax en de supportersverenigingen. Als Ajax kampioen wordt op 29 april of 2 mei, dan is de huldiging op donderdag 3 mei. Mocht Ajax op 6 mei kampioen worden, dan is de huldiging op de dag zelf.

Na goed overleg met de supportersverenigingen is gekozen voor het ArenAPark als locatie in plaats van een huldiging in het stadion zelf. Een huldiging in de buitenruimte heeft voor de supporters meer sfeer. Ook biedt het ArenAPark ruimte aan een grotere groep fans die bij de huldiging aanwezig willen zijn. Het ArenAPark en het aangrenzende deel van de ArenA Boulevard hebben een totale oppervlakte van circa 30.000 m², ongeveer even groot als de grasmat van het Museumplein. Er kunnen circa 80.000 supporters terecht, met eventueel ruimte voor overloop.

De afgelopen weken zijn door de gemeente in samenwerking met de Politie, Brandweer, GHOR, Ajax en de Amsterdam ArenA diverse scenario’s uitgewerkt voor een eventuele huldiging. Daarbij is er vanuit gegaan dat Ajax op 29 april, 2 mei of 6 mei kampioen kan worden.

Ajax kan komende zondag kampioen worden. Op die avond is het echter niet mogelijk om een huldiging te organiseren. Door Koninginnenacht is het volledige personeel van de politie en overige hulpdiensten al ingeroosterd. Ook geven vervoerders aan dat zij onvoldoende capaciteit hebben. Zij bereiden zich voor op Koninginnedag. Daarmee levert een huldiging op Koninginnenacht te veel veiligheidsrisico’s op.

Op woensdag 2 mei kan Ajax ook landskampioen worden. Deze wedstrijd in de ArenA begint echter pas om 20:00 uur. Een huldiging na de wedstrijd zou te laat afgelopen zijn om alle supporters nog met het openbaar vervoer naar huis te brengen. Ook kiest Ajax er dan voor om liever op de dag erna gehuldigd te worden. Mocht Ajax op 6 mei kampioen worden, dan is de huldiging op de dag zelf.

Het ArenAPark bevindt zich aan de ArenA Boulevard tegenover de ArenA, tussen de Heineken Music Hall en de Villa ArenA. Het ArenAPark is een nieuwe locatie voor commerciële, culturele of maatschappelijke evenementen en biedt een aanvulling op de HMH en Ziggo Dome.

Ajax vindt het voor zowel de spelers als de supporters jammer dat bij een eventueel kampioenschap op 29 april niet aansluitend gehuldigd kan worden, maar heeft begrip voor de beslissing van de burgemeester. Met de wetenschap dat een huldiging in de binnenstad geen optie was, is Ajax tevreden met de keuze voor het ArenAPark als locatie.

Tekst: Ajax.nl
Foto: ArenAPark.nu

Meer informatie over ArenAPark