Menu
Huldiging op zondag 5 mei

Huldiging op zondag 5 mei

Als Ajax zondag 5 mei landskampioen wordt, dan biedt de gemeente Amsterdam diezelfde middag een huldiging aan op het ArenaPark. Het huldigingsprogramma start om 15:00 uur. Er zullen geen wedstrijdbeelden en beelden van de schaaluitreiking in de ArenA op de schermen in het ArenaPark te zien zijn. Bij winst op Willem II is het kampioenschap van Ajax een feit.

Net als vorig jaar is er opnieuw voor de evenementenlocatie ArenaPark naast de Amsterdam ArenA gekozen. De huldiging zal worden opgeluisterd door verschillende artiesten. Het ArenaPark en het aangrenzende deel van de ArenA Boulevard hebben een totale oppervlakte van circa 30.000 m², ongeveer even groot als de grasmat van het Museumplein. Er kunnen circa 80.000 supporters terecht, met eventueel ruimte voor overloop.

Het ArenaPark bevindt zich aan de ArenA Boulevard tegenover de ArenA, tussen de Heineken Music Hall en de Villa ArenA. Het ArenaPark is een locatie voor commerciële, culturele of maatschappelijke evenementen en biedt een aanvulling op de HMH en Ziggo Dome.
Ajax kan zondag voor de 32ste keer in de geschiedenis kampioen worden. Een nieuwe titel betekent voor Ajax het derde landskampioenschap op rij. Trainer Frank de Boer evenaart daarmee Rinus Michels en Louis van Gaal, die er eerder ook in slaagden om als coach drie keer op rij kampioen te worden met Ajax.

Rolstoelgebonden supporters

Uiteraard wil Ajax ook rolstoelgebonden supporters de kans geven deze huldiging bij te wonen. Er wordt een speciaal plateau gecreëerd waarop maximaal 75 rolstoelen kunnen staan met ieder een verplichte begeleider (minimaal 18 jaar oud). Alle aanvragen zullen op volgorde van binnenkomst al dan niet worden gehonoreerd. Afhankelijk van het aantal rolstoelgebonden supporters dat zich aanmeldt, zijn wij misschien genoodzaakt een aantal fans teleur te stellen. Rolstoelgebonden personen kunnen een aanvraag doen door een e-mail sturen aan foundation@ajax.nl.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees

Meer informatie over de huldiging