Menu
Huntelaar: 'Aansluitingstreffer was heel belangrijk'

Huntelaar: 'Aansluitingstreffer was heel belangrijk'

Klaas Jan Huntelaar was blij dat Ajax de vroege achterstand tegen FC Twente kon omdraaien. De spits maakte er zelf 2 hielp zodoende mee aan de 2-5-overwinning van Ajax in Enschede.

De Amsterdammers begonnen slecht aan het duel. De koploper van de Eredivisie stond al na 20 minuten met 2-0 achter. Bij die stand viel Quincy Promes ook nog eens uit en mocht Huntelaar invallen.

"Ik hoorde dat ik moest lopen. Sergiño Dest was ook al aan het warmlopen, toen Quincy op de grond lag. Ik dacht in 1e instantie dat het wel meeviel, maar uiteindelijk ging het niet meer en moest ik erin."

'Noa deed het fantastisch.'

Nog voor het rustsignaal maakte Ajax al de 2-1 in Enschede. "Dat was op een heel belangrijk moment", vond 'The Hunter'. "In de 2e helft gingen we vol voor de winst. We zeiden al tegen elkaar in de rust dat wanneer we snel zouden scoren in de 2e helft, dat we de winst ook nog zouden pakken."

Advies van Huntelaar
Noa Lang werd in Enschede met 3 treffers de grote man. De bijna 16 jaar oudere Huntelaar genoot van z'n jonge teamspeler. "Hij deed het fantastisch. Als oudere spelers helpen we de jonge spelers. We geven ze tips, zeggen tegen ze dat ze af en toe rustig moeten schieten in plaats van alleen maar hard. Maar uiteindelijk moeten die jonge gasten het zelf doen."

Lees ook: Huntelaar: 150 goals en op jacht naar meer

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl