Menu
Huntelaar bezorgt Ajax drie kostbare punten tegen ADO Den Haag

Huntelaar bezorgt Ajax drie kostbare punten tegen ADO Den Haag

Een machtig afstandsschot van spits Klaas Jan Huntelaar heeft Ajax drie punten bezorgd in het uitduel tegen ADO Den Haag: 1-2. Lang hielden beide ploegen elkaar in balans. Zdenek Grygera bracht de gasten op voorsprong. Luttele minuten later tekende Mols, nog voor rust, voor de gelijkmaker. Lees hier de hoogtepunten van ADO Den Haag - Ajax.

90+3 Luinge fluit af: Ajax boekt een kostbare 1-2 zege in Den Haag op ADO.
90+1 Saavedra vangt een bal van Stekelenburg op. Het speeltuig rolt vervolgens over de achterlijn.
90. Blessuretijd bedraagt 3 minuten.
89. Roy Stroeve haalt uit met een omhaal. Het hoogstandje blijft zonder succes. De Hagenaars werken niet veel later ook een afstandschot over.
88. Invaller Roiha stuit in zijn opmars op Maarten Stekelenburg. De keeper houdt zijn ploeg met een fraaie redding in een cruciale wedstrijdfase op de been.
85. Urby Emanuelson voorkomt Haags gevaar door een inzet prima te onderscheppen. Uiteindelijk kan Stekelenburg zich meester maken over de bal.
84. WISSEL AJAX: Jeffrey Sarpong wordt moegestreden ingeruild voor Nourdin Boukhari.
79. GELE KAART AJAX: Grygera begaat de overtreding op Bakkati.
78. Blijkbaar geïnspireerd door het inmiddels aangebroken Haagse kwartiertje, zorgt Bakkati voor gevaar. De voorzet van de ex-speler van Heerenveen wordt uitverdedigd door een Ajacied en belandt over de zijlijn.
78. WISSEL ADO: Rzasa ruimt het veld voor Edwin de Graaf.
75. Maarten Stekelenburg raakt aangeslagen na contact met een ADO-speler. De keeper kan na een oplapbeurt weer verder.
72. Klaas Jan Huntelaar ziet zijn inzet geblokt door Saavedra. Ajax trekt de wedstrijd steeds nadrukkelijker naar zich toe. Meer en meer kansen en mogelijkheden zijn het gevolg.
68. WISSEL ADO: Grujic verlaat het veld. De invaller luistert naar de naam Kum.
63. Rosenberg sticht counterend gevaar namens de gasten. De Ajacied komt tot een schot, dat via de rug van de keeper alsnog in het doel lijkt te belanden. Drobny kan de bal net voor de lijn onderscheppen.
61. Huntelaar lijkt gevaarlijk te worden namens Ajax. De spits wordt teruggevlagd wegens buitenspel.
60. Roy Stroeve stoomt op tot vlak voor Stekelenburg. De Hagenaar schiet hard in vanaf rechts. John Heitinga schiet zijn keeper prima te hulp door het schot succesvol te blokken.
58. Jeffrey Sarpong start een slalom door de ADO-defensie. De dappere poging van de jonge 'nummer tien' strandt in goede bedoelingen én schoonheid.
55. DOELPUNT AJAX!! Klaas Jan Huntelaar profiteert van de zee aan ruimte die de spits wordt geboden, na een prima pass van Lindenbergh. Nog voor de zestienmeter haalt de aanvaller krachtig en machtig uit. Keeper Drobny ziet de bal in de linkerhoek verdwijnen. Ajax leidt met 1-2.
54. WISSEL ADO: Michael Mols verlaat geblesseerd het veld. Zijn vervanger heet Roiha.
47. Markus Rosenberg brengt Klaas Jan Huntelaar in stelling. De Ajacied loopt zich stuk op de ADO-defensie.
46. Beide ploegen beginnen ongewijzigd aan de tweede helft.
45. Rust.
42. GELE KAART ADO: Roy Stroeve begaat een overtreding en wordt door Luinge bestraft met geel.
33. DOELPUNT ADO DEN HAAG!: Mols trekt de stand op aangeven van Kolkka gelijk. De Hagenaar schiet vanaf ongeveer zestien meter hard raak. Gezien het wedstrijdbeeld is de gelijkmaker (1-1) niet onverdiend.
30. DOELPUNT AJAX!! Zdenek Grygera rondt een indraaiende vrije trap vanaf rechts, van Olaf Lindenbergh, doeltreffend af. Nadat veel spelers de inzet van de Ajacied misten, staat Grygera bij de tweede paal klaar om de bal knap in te schieten: 0-1.
25. Oud-Ajacied Michael Mols helpt de tot nu toe grootste kans in de wedstrijd om zeep. Een flitsende één-twee met ploegmaat Roy Stroeve, levert Mols uiteindelijk een vrije schietkans op. Vanaf ongeveer 25 meter schiet de aanvaller de bal uiteindelijk op de paal.
18. Mauro Rosales sticht gevaar met een vrije trap. De Argentijnse inzet levert helaas niks op.
13. Markus Rosenberg schiet van afstand. De Zweed stelt ADO-goalie Drobny vanaf de zestien op de proef. De keeper brengt redding.
10. Flankspelers Elia en Kolkka zijn een plaag voor Ajax, maar worden totnogtoe vakkundig in toom gehouden door de Amsterdammers.
8. ADO neemt brutaal het initiatief tegen de gasten en probeert de Amsterdamse opbouw zo vroeg mogelijk te storen. De tactiek leverde de Hagenaars al twee hoekschoppen op. Beide corners zorgden voor onrust in de Ajax-defensie.
4. Gele kaart Ajax: Ook Rosenberg verdwijnt in het boekje van de arbiter. Dit vanwege zijn rol in het mini-opsttootje met Bakkati.
4. Gele kaart ADO Den Haag: Bakkati wordt geboekt door scheidsrechter Luinge. De Hagenaar heeft het aan de stok met Ajacied Markus Rosenberg.
1. Scheidsrechter Roelof Luinge fluit voor de start van ADO Den Haag - Ajax

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Grygera, Heitinga, Vermaelen, Emanuelson; Maduro, Sarpong, Lindenbergh; Rosales, Huntelaar, Rosenberg.
Wissels Ajax: Babel, Vonk, Charisteas, Boukhari, Schilder, Trabelsi, Juanfran.

ADO Den Haag: Drobny; Bakkati, Grujic, Saavedra, El Akchaoui, Stroeve, Bodde, Rzasa, Elia, Mols, Kolkka.


Foto Proshots/Stanley Gontha