Menu
Huntelaar blijft nuchter

Huntelaar blijft nuchter

Klaas Jan Huntelaar vervult met zijn doelpunteninstinct een belangrijke rol in het elftal van trainer Marco van Basten. De spits en topscorer van de Eredivisie 2007-2008 kijkt vol vertrouwen vooruit naar het treffen met FK Borac. Met zijn treffers komt het vanzelf wel weer goed.

Klaas Jan Huntelaar traint scherp voorafgaand aan het duel FK Borac - Ajax. Klaas Jan Huntelaar traint scherp voorafgaand aan het duel FK Borac - Ajax.

De spits heeft dit seizoen nog niet gescoord in de Eredivisie. Alleen in de voorbereiding en bij Oranje was Huntelaar dit voetbaljaar trefzeker. Het gebrek aan officiële treffers in het Ajax-shirt zorgt niet voor druk, zegt de aanvoerder zelf. ,,Het seizoen is nog maar net begonnen’’, klinkt het nuchter uit de keel van de Gelderlander.

Huntelaar verwijst naar de laatste wedstrijd tegen Roda JC. Uitgerekend verdediger Thomas Vermaelen hielp de Amsterdammers koppend aan de verdiende 1-0-zege. Maar het spel - en in het bijzonder de vele, uitgespeelde en afgedwongen kansen - oogde veelbelovend. Ook de keuze om Miralem Sulejmani dicht in de rug van Huntelaar te posteren, bleek een uitstekende.

Huntelaar tijdens de persconferentie in Belgrado. Huntelaar tijdens de persconferentie in Belgrado.

,,Zo makkelijk als wij de kansen creëerden tegen Roda JC, zo stroef ging het tegen Willem II’’, roept de aanvoerder de verloren competitieouverture in Tilburg in herinnering. Minpunt tegen Roda JC was het grote aantal kansen dat werd gemist. Huntelaar kijkt het liefst vooruit. De spits ziet wel perspectief in de toekomst. Ajax wordt vanzelf effectiever in de afronding. ,,Ik ben zelf ook meer met het positieve bezig. Wedstrijden waarin het net niet gaat, zitten er soms gewoon tussen.’’ Trainer Van Basten hoorde de woorden van zijn aanvoerder knikkend aan. De voormalig topspits kan zich als geen ander verplaatsen in Huntelaar. ,,Perioden waarin het minder gaat, zitten er gewoon tussen’’, weet Van Basten. ,,Daarbij heeft Klaas Jan de afgelopen tijd geen echte 'honderd procent' kansen gemist. Hij heeft er ook genoeg ervaring mee. Klaas Jan heeft in het verleden bewezen hier goed mee om te kunnen gaan.’’

Huntelaar weet wat hij morgenavond ongeveer kan verwachten in de Servische hoofdstad. De aanvalsleider kan zich in ieder geval zeker opmaken voor duels tegen fysiek stevige en lange verdedigers. ,,Ik sta, geloof ik, tegen een verdediger die 1.92 meter lang is. In dit soort landen leeft het publiek ook altijd fanatiek mee. Zeker bij thuisduels.''

Jeffrey Sarpong in actie tijdens de avondtraining van Ajax in Servië. Jeffrey Sarpong in actie tijdens de avondtraining van Ajax in Servië.