Menu
Huntelaar en Maduro terug in Oranje

Huntelaar en Maduro terug in Oranje

Bondscoach Marco van Basten heeft Klaas Jan Huntelaar en Hedwiges Maduro opgeroepen voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Roemenië en Slovenië. Ook Maarten Stekelenburg, Urby Emanuelson en John Heitinga maken deel uit van de selectie.

Huntelaar speelde in juni tegen Thailand zijn laatste interland. Middenvelder Maduro kwam tijdens het WK 2006 tegen Argentinië voor het laatst in actie voor Oranje. Heitinga, Stekelenburg en Emanuelson werden wel op geroepen voor de laatste interland tegen Albanië, al miste Heitinga die wedstrijd vanwege privé-omstandigheden.

Oranje speelt op zaterdag 13 oktober in Constanta tegen Roemenië. Nederland en Roemenië zijn de koplopers in kwalificatiegroep G. George Ogararu maakt deel uit van de Roemeense selectie. Op woensdag 17 oktober speelt het Nederlands Elftal thuis tegen Slovenië. Dat duel wordt gespeeld in Eindhoven. Roemenië speelt die dag uit tegen Luxemburg.

Jan Vertonghen is op geroepen voor twee EK-kwalificatieduels met België. De Rode Duivels spelen op 13 oktober tegen Finland en vier dagen later tegen Armenië. Beide duels worden gespeeld in België.

Dennis Rommedahl en Luis Suarez werden eerder deze week al opgeroepen voor interlandvoetbal. Rommedahl speelt met Denemarken op 13 oktober tegen Spanje. Op 17 oktober is Letland de opponent in Kopenhagen. Suarez speelt met Uruguay twee WK-kwalificatie-interlands. De eerste tegenstander is Bolivia (13 oktober). Daarna, op 17 oktober, volgt een uitwedstrijd bij Paraguay.

Gregory van der Wiel speelt vrijdag 12 oktober met Jong Oranje een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Estland. Mitchell Donald staat op de reservelijst van bondscoach Foppe de Haan. Dinsdag 16 oktober speelt het Olympisch elftal een oefenwedstrijd in Roosendaal tegen Schotland. Van der Wiel maakt ook kans om voor die wedstrijd te worden uitgenodigd.